Великден в Босна и Херцеговина, Дубровник

 
Маршрут: Сараево-Мостар - Неум - Корчула - Дубровник -Вишеград
5 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 640 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ

 

 5 дни /4 нощувки

02.05.2024 – 06.05.2024

ЦЕНА: от 640 лв.

 

 

1 ДЕН София - Сараево.Отпътуване от София в 06.00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски. Пътуване през Сърбия и Босна и Херцеговина с кратки почивки за освежаване. Пристигане в Сараево в привечер. През града минава река Миляцка, а в непосредствена близост до града е изворът на река Босна, с популярното място за пикник Врело Босне. Около града се намират олимпийските планини: Яхорина, Белашница, Игман, Трескавица и Требевич, които през зимните месеци са любима дестинация за туристи от цял свят. Сараево може да се похвали с добре запазена стара търговска част на града, Баш чаршия, която е построена по време на османското владичество. Тази част на града изобилства от уникални архитектурни постижения на османската градска архитектура, включително множество куполни джамии и традиционни форми на ориенталска архитектура като: квартири, ханове и безистен. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. ево привечер. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

2 ДЕНСараево-Мостар-Неум.

Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Сараево: сградата на Библиотекатa (Виечница), Инат къща, Латинският мост (на чийто северен край през 1914г е бил убит Франц Фердинанд), Музикалният павилион, Синагогата, моста на Густав Айфел, джамията на Али Паша, Катедралата. Пешеходна разходка в старата част на Сараево: Баш чаршия, чешмата Себил, улица Казанджилък, Гази Хюсрев бей джамия (изградена по проект на известния Mимар Синан, строежът й е дело на дубровнишки майстори), старата Часовникова кула.
Отпътуване за град МОСТАР. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града и свободно време за обяд.
Отпътуване за НЕУМ - единственият крайбрежен морски град на Босна и Херцеговина. Покрай града има брегова линия с дължина 24,5 km, която е единствената връзка на страната с Адриатическо море. Намира се на около 60 km от Дубровник и 70 km от Мостар. Община Неум разкъсва територията на Хърватия на 2 части в резултат от решение на Карловацкия конгрес от 1699 г., предизвикано от Дубровнишката република с цел тясната крайбрежна ивица османска земя да отделя нейните владения в Далмация от тези на конкурентната Венецианска република. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН  Неум - град Корчула, остров Корчула - Неум

Закуска. Отпътуване за Оребич. По пътя ще преминем по откритият на 26.07.2022г. въжен мост Пелешац с дължина 2,404 метра. От Оребич ще се качим на корабче до ГРАД КОРЧУЛА НА ОСТРОВ КОРЧУЛА. Това е един от най-интересните острови на Адриатика – родно място на известния мореплавател Марко Поло. Богат на лозя, маслинови горички, малки живописни селища и прекрасен стар град, остров Корчула е шестият по големина Адриатически остров, простиращ се на почти 47 километра. Тихи заливи и малки пясъчни плажове се намират по южните му брегове, докато северният бряг е по-плосък и по-каменист. На източния бряг се намира столицата на острова – град Корчула. Старият историческия град е заобиколен от стени, улиците са изградени във форма позволяваща свободното движение на въздуха, но предпазвайки от силни ветрове. Градските исторически обекти включват централната готическа и ренесансова катедрала "Св. Марк", кметството и масивните укрепления на града. В град Корчула ще можете да видите къщата на мореплавателя Марко Поло, а също така и църквата „Снежната Богородица”. Островът е известен и с характерния моряшки танц „Танц на Пиратите”.
Връщане в хотела в Неум. Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕННеумДубровник- Неум

Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване към ДУБРОВНИК. Панорамен тур на Дубровнишка ривиера и град Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5 ДЕН Неум-Вишеград - Неум.

Закуска. Отпътуване за България. На ВИШЕГРАД кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великият архитект Синан. От 2007 г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романа „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на известния поет и писател Иво Андрич, нобелов лауреат за литература от 1961 г. Продължаване по маршрута: Чачак – Кралево – Ниш - София. Пристигане в София късно през нощта.

 

Дати Човек в двойна стая Трети възрастен Единична стая Дете от 2-12 г. с двама възрастни
02.05.2024- 06.05.2024 640 640 на запитване 550

Цените са в лева.

Цената включва:

 • 1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря (сервиране) в хотел 3* в Сараево, Босна и Херцеговина;
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери (шведска маса) в хотел Grand Neum 4* в Неум;
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
 • водач от фирмата организатор;
 • екскурзоводско обслужване;
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 4000 евро в ЗАД Лев Инс ( за лица над 65 г. има доплащане )

 

Цената не включва:

 • входни такси за забележителностите по програмата:
 • - Дубровник – 32 евро (за възрастен), 21 евро (за дете до 14г). – включва общо таксите за посещение на Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишката катедрала, двореца Княжев двор | билет за корабче до остров Локрум – 20 евро | билет за кабинковият лифт – 27 евро (в двете посоки)
 • - Задължително за изпълнение на програмата: билет за корабче до/от остров Корчула – 20 евро
 • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 6 лева; от 71 до 75г. –9 лева; от 76 до 85г. – 14 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 •  
 • ВАЖНО!!! В случай на покачване на цената на горивата, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомени своевременно, в случай че такова доплащане се наложи. !!!

 

Други:

 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
 • Минимален брой туристи – 35 човека.;
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди отпътуване.
 • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт;
 • Начин на плащане – депозит 35 %. от пакетната цена и доплащане до 100% до 20 дни преди отпътуване;