Септемврийски празници в Прага, Карлови Вари и Дрезден

 
Маршрут: София-Прага-Карлови Вари-Дрезден
5 дни / 4 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 929 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ 

 

 

 

 

 

 

 

5 дни / 4 нощувки

21.09.2023 – 24.09.2023

 

  ЦЕНА: от 929 лв.

 

 

 

 

1 ДЕНОтпътуване от София с редовен полет на а/к България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора Трансфер до хотела. Оставяне багаж на рецепция. Кратка почивка. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*+, централно разположен в Прага /по възможност настаняване преди 14:00 ч./ 13:30 ч. - Класическа пешеходна обиколка на Прага - Старе место /2 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Св.Николай, църквата Св.Богородица Тинска, Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Необходимо е ползване на градски транспорт. По желание: Едночасов круиз по река Вълтава, по време на който се виждат основните забележителности на Прага от страна на река Вълтава, туристите са придружени от екскурзовода на борда. Цена - 29 лв на турист. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕНЗакуска. Свободен ден за посещаване на забележителности по избор. Нощувка.
По желание: Целодневна екскурзия в Карлови вари с екскурзовод на български език и дегустация на парче торта в сладкарницата на хотел Пуп 5*. Отпътуване от Карлови вари в 16:00 ч. Пристигане в Прага в 18:30 ч.

3 ДЕНЗакуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка.
По желание: Целодневна екскурзия в Дрезден с екскурзовод на български език. Продължителност на екскурзията 8:30 ч. - 16:30 ч.

4 ДЕНЗЗакуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багаж в стая за съхранение на багаж. 8:30 ч. - Пешеходна екскурзия в Мала Страна /необходимо е ползване на градски транспорт/. Ще видите: Пражката крепост - емблема на Прага и катедралата Св.Вит, Малостранския площад с църквата Св.Николай, Чешкия Сенат и с неговата градината, църквата Св. Дева Мария Победителка с Детето на Прага, Карловият мост. Свободно време за обяд. 13:30 ч. - трансфер до летище. 16:30 ч. - излитане за София, пристигане в 19:20 ч.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

 

Цена на човек в двойна стая Единича стая Двама възрастни с 1 дете от (2-6) Трима възрастни в двойна стая
929 1149 2757 2727

Цената е в лева

Цената включва: 

 • самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с летищни такси
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага
 • 2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
 • слушалки по време на  пешеходните обиколки на Прага
 • представител на туроператора по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро 

 

Цената не включва: 

 • екскурзии по желание
 • слушалки по време на  пешеходните обиколки на Прага
 • застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна, заплаща се в деня на  депозита

 

Доплащане:

 • Едночасов круиз по река Вълтава  - 29 лв. на турист
 • Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език.

Продължителност: 08:30 ч - 18:30 ч Екскурзията включва: пешеходна обиколка в най-известния чешки курорт, създаден още от Карл Четвърти през 14 век. Лековитата вода, прекрасната природа и чистия въздух превръщат Карлови вари в любимо място на европейската артистична бохема. Гости на града са: Гьоте, Моцарт, Дворжак, Сметана, Петър Велики, Едуард Седми и др. По време на пешеходната екскурзия ще видите: хотел Термал, в който се провежда ежегодния филмов фестивал, Парка на Дворжак с изящните колонади свързващи минералните извори:  Парковата колонада със змийската чешма, Млинската колонада с 5 извора, украсена с алегорични образи на 12 – тте месеца и сцена на Карловарския симфоничен оркестър,  Пазарската колонада, Колонада Вржиделна със символа на града - известният топъл гейзер Вржидло, който извира на височина 12 м с температура от 73 С. Водата му се отвежда в 5 чешми, в които достига по-ниска температура и става подходяща за пиене, богата на лековити свойства. Следа разходка през Площада на града със Стария и Новия театър, Кръчмата на Швейк, кафе Елефант, петзвездния хотел Пуп. Хотелът е с уникален интериор и е една от луксозните  емблеми на  Карлови вари. Свободно време за обяд. Разходката продължава през луксозната вилна зона с поразително красивия православен храм Петър и Павел, изграден със средствата на руските жители на Карлови вари.Цена при минимум 15 записани туристи - 149лв на записан турист/99 лв дете до 12 г.

 • Целодневна екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език.

Продължителност: 08:00 ч - 18:00 ч. Цена при минимум 15 записани туристи - 139лв на записан турист/89 лв дете до 12 г. Дрезден - столицата на Саксония, живописно разположен на река Елба. Екскурзията включва пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден - Цвингера, Старият кралски дворец, Женската църква, стената на Саксонските крале. 16:30 ч - заминаване за Прага,18.30. ч връщане в Прага. В свободното време по желание туристите могат да се посетят: музея Старите Зелени сводове в Двореца Резиденцшлос - един от най-големите музеи - съкровищници в света с богатствата на Август Силният, сред които уникални накити от злато, планински кристал, кехлибар, слонова кост, сребро и диаманти и др., Галерията на Старите майстори – с произведения на Дюрер, Тициан и др.,/вход 14 евро/ и др. 

 

 Други:

 

 • Необходими данни за резервация:
 • Трите имена на български език и латиница, правилно изписани по лична карта + ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт или лична карта, националност, телефон за контакт по време на пътуването;
 • Начини на плащане:
 • Депозит: 35% на човек от пакетната цена
 • Доплащане: 30 дни преди датата на заминаване;
 • При наличие на ранни записвания или други промоционални цени, важат специалните условия (ако има такива) към конкретната оферта;

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

Ако Потребителят се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 31 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.

Ако Потребителят се откаже от пътуването от 31 до 14 дни преди датата на пътуването - дължи неустойка в размер на депозита.

Ако Потребителят се откаже от пътуването 14дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.