Почивка на остров Лесбос

 
Маршрут: София - Айвалък - остров Лесбос - Троя - Чанаккале - София
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 630 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ 

 

 

 


8 дни / 7 нощувки


ЦЕНА: от 630 лв.


1 ДЕНОтпътуване от София в 06:00 ч. Преминаване на Дарданелите по новият мост „Чанаккале 1915“ с основен отвор от 2023 м. Мостът ще надмине моста Акаши Кайкьо в Япония с 32 м. и става най-дългият висящ мост в света. Пристигане в Айвалък. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕНЗакуска. Ще отпътуваме за Бергама (Пергамон) – един от най-великите градове на Античния свят, познат със своя разкошен Акропол, храма на Атина, Дворците на Елинските царе, олтара на Зевс, Храма на Траян, мраморните храмове на Деметра, огромния античен театър и знаменитата Бергамска библиотека - единствената съперница на Александрийската. Ще продължим към Асклепион - първата болница в човешката история, основана от Асклепий. Сред колоните на някогашния импозантен комплекс се е прилагало лечение със змийска отрова, останало и до днес като знак на фармацията. Отпътуваме с ферибот (1:30 ч.) за остров Лесбос – третия по големина гръцки остров, дом и вдъхновение на поети (Сафо VII в. пр.н.е.- VI в. пр.н.е.), певци и художници. Островът е наричан от турците „Градината на империята” заради 12.000.000 маслинови дръвчета, засадени тук. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

3 ДЕНМитилини - Пломари
Закуска. Свободно време за почивка на остров Лесбос или по желание - екскурзия до столицата на остров Лесбос – Митилини. Ще посетим Византийската крепост на Юстиниан и катедралата „Св. Атанасий“. Ще продължим към богато украсената катедрала „Св. Терапон“, построена в стил постбарок, статуята на свободата и старогръцкия амфитеатър - Архайо театро, единственият запазен паметник от древния град Митилини. Свободно време за обяд. Ще продължим към Пломари. Архитектурата на града е удивителна със своите огромни, разноцветни къщи, малки зехтинови фабрики и тесни улички, кацнали живописно върху огромна канара. Жителите на града се гордеят със световноизвестното си узо „Пломари” и музеят "Барбаянис", където можем да наблюдаваме процеса на производство на анасоновата напитка. Свободно време за разходка и пазаруване. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН остров Лесбос
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Нощувка..

5 ДЕН Митимна и манастира Таксиархис
Закуска. Свободно време за плаж или по желание - екскурзия до селището Мантамадос и манастира Таксиархис, носещ името на светеца - покровител на острова. В манастира можете да се докоснете до барелефната икона на Таксиархис, единствената направена от глина и кръв на 17 монаси, които са срещнали смъртта си от мечовете на пирати. И тъй като никой не трябва да си тръгне от острова преди да е разгледал град Митимна /Моливдос/, ще спрем, за да разгледаме генуезкия замък, намиращ се сред колоритни къщи, обвити с бръшлян и увенчани с червени покриви. Продължаваме към рибарското селище Петра, където ще изпитаме насладата от местните кулинарни изкушения, предлагани в крайбрежни таверни, окъпани в безбрежието на морската шир. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕНЗакуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

7 ДЕНостров Лесбос – Сигри
Закуска. Свободно време за плаж или по желание - екскурзия до Сигри. Там е най-необичайната и поразяваща окото забележителност – „Каменната гора„ , която е своеобразен ботанически Помпей. Това природно чудо е резултат от изригването на вулкан милиони години назад, когато островът е бил покрит с гъсти тропически гори. Сега този вкаменен пейзаж привлича любопитството ни, тъй като рядко по света може да се види подобна гледка. Нощувка.

8 ДЕНостров Лесбос - София
Закуска. Отпътуване с ферибот от остров Лесбос. Пристигане в София вечерта.

 

Хотел Афродита бийч

Цена на възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете от 0-5.99 г. с двама възрастни
04.06.2022 - 11.06.2022  630 лв. 805 лв. 595 лв. 300 лв.
 03.09.2022 - 09.09.2022  650 лв. 830 лв 635 лв 300 лв
17.09.2022 - 23.09.2022 630 лв. 805 лв 595 лв 300 лвЦената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 3 *;
 • пътни и магистрални такси;
 • фериботни билети Айвалък – Лесбос - Айвалък;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Айвалък хотел 3*;
 • 6 нощувки със закуски на о-в Лесбос хотел Афродита бийч 3* - на първа линия на най- красивия плаж в Лесбос - залива Ватера;
 • безплатни чадъри и шезлонги на плажа и басейна;
 • безплатен Wi-Fi на теритирията на хотела и в стаите;
 • Гръцка вечер с жива музика;
 • екскурзия до Пергамон и Асклепиона;
 • Медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 5000 euro;
 • водач / екскурзовод от фирмата организатор по време на целото пътуване

Цената не включва:

 • доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 5 лв; от 70 до 75 г – 7 лв; над 75 г – 15 лв.;
 • вечери в ресторанта на хотела на блок маса - 14 евро на човек на ден;
 • екскурзия до столицата Митилини и Плумари – 20 евро– при минимум 20 туристи;
 • екскурзия до манастира Таксиархис и Митимна - 20 евро– при минимум 20 туристи;
 • екскурзия до Сигри / каменната гора / - 20 евро – при минимум 20 туристи;
 • Входна такса за Пергамон - 35 TL;
 • Входна такса за Асклепиона - 30 TL;
 • ползване на лифт до Акропола в Бергама - 15 TL

Други:

 • Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена при резервация, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.;
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.;
 • Необходими документи: задграничен паспорт, няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Доплащане: 

 • Екскурзия до столицата Митилини и Плумари – 20 евро– при минимум 20 туристи

Екскурзия до столицата на остров Лесбос – Митилини. Ще посетим Византийската крепост на Юстиниян, Катедралата Св. Атанасий. Ще продължим към богато украсената катедрала Св. Терапон / построена в стил постбарок /, статуята на свободата, старогръцкия амфитеатър Архайо театро / единственият запазен паметник от древен Митилини /. Свободно време за обяд. Ще продължим към Плумари – архитектурата на града е удивителна със своите огромни, разноцветни къщи, малки зехтинови фабрики и тесни улички, кацнали живописно върху огромна канара. Жителите на града се гордеят със световноизвестното си узо „Плумари” и музеят "Барбаянис", където можем да наблюдаваме процеса на производство на анасоновата напитка. Свободно време за разходка и пазаруване. Връщане в хотела. 

 • Екскурзия до манастира Таксиархис и Митимна - 20 евро– при минимум 20 туристи

екскурзия до селището Мантамадос и манастира Таксиархис, носещ името на светеца - покровител на острова. В манастира можете да се докоснете до барелефната икона на Таксиархис, единствената направена от глина и кръв на 17 монаси, които са срещнали смъртта си от мечовете на пирати. И тъй като никой не трябва да си тръгне от острова преди да е разгледал град Митимна / Моливдос / , ще спрем, за да разгледаме генуезкия замък, намиращ се сред колоритни къщи обвити с бръшлян и увенчани с червени покриви. Продължаваме към рибарското селце Петра, където ще изпитаме насладата от местните кулинарни изкушения, предлагани в крайбрежни таверни, окъпани в безбрежието на морската шир. Връщане в хотела. 

 • Екскурзия до Сигри / каменната гора / - 20 евро – при минимум 20 туристи

Екскурзия до Сигри. Там е най-необичайната и поразяваща окото забележителност – „Каменната гора „ която е своеобразен ботанически Помпей. Това природно чудо е резултат от изригването на вулкан милиони години назад, когато островът е бил покрит с гъсти тропически гори. Сега този вкаменен пейзаж привлича любопитството ни, тъй като рядко по света може да се види подобна гледка.

Други:

 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
 • Минимален брой туристи – 40 човека.;
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди началната дата;
 • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт;
 • Начин на плащане – депозит 50% от пакетната цена и доплащане до 100% до 30 дни преди отпътуване;