Китай-Япония: Драконите на Изтока по време на Ханами

 
Маршрут: София - Доха - Пекин – Шанхай - Осака: Химеджи – Кобе – Нара – Арашияма – Киото – Токио - Доха - София
Дати:
14 дни / 11 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 7199 лв.


РЕЗЕРВИРАЙТова 14-дневно пътешествие ще Ви представи удивителния и самобитен свят на Китай и Япония – две близки и безкрайно далечни страни, където наследството и ценностите от древността са толкова много, преклонението пред красотата на природата е издигнато в култ, хората са пословични със своето трудолюбие, а съвременните постижения наистина шокират.
Поднебесната империя винаги е била сърцето на една от най-древните и могъщи цивилизации с богата култура, съхранила се жива до наши дни. Ще посетим Великатакитайска стена – най-грандиозното творение от древността, храма на Небето – шедьовър на средновековен Китай, най-големия площад в света – Тянанмън и Забранения град; древното водно градче Цибао и гордостта на съвременен Китай – Шанхай, наричан „главата на китайския дракон“, деловата столица на Китай.
Япония – страната, създала най-късата поетична форма „хайку“, е страна на чест, достойнство, човечност. Тук се виждат толкова много проявления на силата на човешкия дух и размах на фантазията, че у човека остава чувство, че се намира във фантастична приказка. Пътешествието в страната на изгряващото слънце ще ни отведе в старите столици Нара и Киото, съвременната столица Токио и деловата столица Осака; в най-важните будистки и шинтоистки храмове, замъци и старинни улички, пропити от духа на шогуни, гейши и самураи. Тук цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена. Първи самураите обвързват мисията си в живота с цъфтежа на сакура. Те намират достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната собствена съдба, единственото сигурно в която е смъртта. Празникът на цъфналите вишни трае от 3 дни до една седмица и през вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Ние ви каним да се присъедините към магията на мистичните държави и заедно да отпразнуваме ханами.


23.03.2020-пн. 1 ден София → Доха →
В 12:25 ч. полет QR228 от София (4ч40м). Пристигане в Доха 18:05 ч.
*По желание, с доплащане обиколка на Доха.

24.03.2020-вт. 2 ден → Пекин (вечеря)
В 01:55 ч. полет QR 892 от Доха (7ч50м). В 14:55 ч. кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от своята империя. Трансфер до хотела. Вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

25.03.2020-ср. 3 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО). Посещение на фабрика за клоасонени изделия, изработени от цветни емайли. Обяд. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри 2008 г. Посещение на фабрика за перли и перлена козметика. *По желание посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.

26.03.2020-чт. 4 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър за изпълнителски изкуства (Пекинската опера) – символ на нов Китай. Сградата е проектирана от френския архитект Пол Андрьо и е открита е през 2007 г. Вътре има три сцени: оперна музикална и театрална с общо 5500 места. Облицована в титан и стъкло, сградата наподобява гигантска капка течен живак, заобиколена от изкуствено езеро. Разходка по площад Тянанмън – най-големият в света, където се провеждат военните паради с до 1 млн. участ-ници. Построен е 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затво-рен за обществено ползване и е принадлежал само на императора. Той става достъпен през 1911 г. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра му се издигат паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небес-ното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на зимния императорски дворец Гугун, известен като Забранения град (ЮНЕСКО) – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406–1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. км. В течение на 500 години е бил резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г., а от 1925 г. дворцовият комплекс е музей. Проектирaн е според принципите на фън шуей така че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на импе-раторите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. Оттук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – кръглият олтар на небето (Залата за молебен към Небето за добра реколта) е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. *По желание, екскурзия „хутонг“ – разходка с рикша из тесните улички (хутонги) на стария град и посещение на типичен китайски дом – възможност да надникнете в начина на живот на поколения жители на Пекин. Свободно време. Нощувка.

27.03.2020-пт. 5 ден Пекин ‒ Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване със скоростен влак (около 4ч28м) за Шанхай. Наричат Шанхай “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Разделен е на две части: Пуси (старият град, „на запад от река Пу“) и Пудун (модерният град, „на изток от река Пу“). Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря в местен ресторант. *По желание, посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.

28.03.2020-сб. 6 ден Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г., за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда, донесени от Бирма. Обиколка на модерен Шанхай: свободната икономическа зона Пудун, моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. Ще имате възможност да посетите Шанхайския Световен Финансов Център – от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив панорамен изглед към целия град. Тук е и Шанхайската кула (632 м). Посещение на фабрика за коприна – традиция отпреди 5000 г. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Свободно време в старинния квартал Чайнатаун с китни къщички и множество магазинчета, където се продава всичко. Отправяме се към улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” - пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти – свободно време. Разходка по крайбрежната зона „Бунд“ – символ на Шанхай от стотици години, известна с историческите сгради от 19 и 20 век, където в мина-лото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издател-ства на вeстници, Шанхайският и Масонският клуб. Вечеря в местен ресторант. *По желание, разходка с корабче по река Хуанпу, която ще Ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.

29.03.2020-нд. 7 ден Шанхай – Цибао – Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите. Екскурзия до древния воден град Цибао. В превод името му означава „Седем съкровища“ и градчето е наречено на храма със същото име в стария град. Цибао е построен в династията на Северна Сун (960-1126) и прераства в проспери-ращ бизнес център по време на Минг (1368-1644) и Династии Цин (1644-1911). Разположен в центъра на окръг Минханг в Шанхай, античният град Цибао може да задоволи вашето любопитство към древните водни градчета. Река Пухуйтанг, приток на известната река Хуанпу, протичаща през Шанхай и главен приток на река Яндзъ преди тя да се влее в Източно Китайско море, преминава през градчето и го разделя на северна и южна част. Успоредно на Пухуйтанг е Старинната търговска уличка, домини-рана от кулинарни изделия, туристически занаяти, антики и картини. Все още има много исторически обекти, като жилищни сгради, магазини и мостове, които поддържат типичния архитектурен стил на династия Мин и Цин, като водния павилион Лине, окачената кула, арковия мост и др. Може да се видят акцентите на историческите и културни детайли на старата улица, "Мемориалната зала Джан Чонгрен", "Работилницата за тъкане на памук", "Лао Ханг Данг" и „работилница за стари вина Чибао“ и т.н. Връщане в Шанхай. Разходка из френския квартал и Син Тианди – район с множество барове, ресторанти и бутици на известни световни фирми. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

30.03.2020-пн. 8 ден Шанхай → Осака (закуска, вечеря)
Закуска-пакет. Трансфер до летището. В 07:50 ч. полет CZ 8389 от Токио. Кацане в Осака в 10:55 ч. (2ч05м). Осака ‒ „градът на лагуната” е разположен в устието на река Йодо и е втори по големина, но най-важният международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Осака е градът, който посреща първите будистки поклонници и будизмът бързо си проправя път в Япония. Тук е първият будистки храм, основан през 593 година от принц Шотоку, който въвел будизма в Япония. Още преди Нара и Киото, Осака е била една от старите столици на страната, позната като Нанива и във всички епохи остава главен транспортен център заради пристанището си. Градът се слави с предприемаческия дух на своите жители и се счита за гастрономическия рай и център на електрониката. Трансфер до хотела. Посещение на замъка на Осака, изиграл основна роля при обединението на страната през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък, но по време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен. Настоящият е построен от бетон през 1931 г. и е единственият оцелял от бомбардировките по време на Втората световна война. Посещение на сградата Умеда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, устойчиви при земетресения и силни ветрове. От терасата на 40-ия етаж се открива панорамна гледка към целия град. Отправяме се към централната пешеходна улица Дотонбори – кулинарният рай на страната, където ще имате свободно време. Вечеря „окономияки“ – типичното за Осака ястие. Връщане в хотела. Нощувка.

31.03.2020-вт. 9 ден Осака – Химеджи – Кобе – Осака (закуска, обяд)
Закуска. Тръгване за Химеджи, вторият по големина град след Кобе в провинция Хиого, известен с най-красивия, автентичен и добре запазен феодален замък в Япония. Замъкът Химеджи, наричан „Замъкът на бялата чапла“ заради елегантния си снежнобял вид, е не само национално съкровище на Япония, но и обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Той е един от 12-те оригинални замъка в страната и за разлика от много други, никога не е бил разрушаван от война, земетресение или пожар. Обграден е от защитен ров и дебели крепостни стени, в центъра му се извисява централната 6-етажна кула и по-малки странични кули, които придават завършеност на целия комплекс, а от най-горния етаж се вижда целият град. Замъкът е построен на стратегическо място за защита от запад на бившата столица Киото. Строежът му започва през 1346 г., първите защитни стени са завършени през 1400 г. В течение на годините замъкът е бил многократно разширяван от владетелите на различни кланове, а във вида, в който го виждаме днес, е завършен през 1609 г. от Икеда Терумаса. Състои се от над 80 сгради, разположени в различни алеи, свързани с множество порти и лабиринт от преплитащи се пътечки във вътрешния двор на замъка, които при евентуално нападение е трябвало да заблудят и забавят врага. След като видим реноварания през 2015 г. замък Химеджи в пълния му блясък, се отправяме се към храмовата планина Шоша. С въжена линия се придвижваме до храмовия комплекс Енгиоджи, с история над 1000 години, а след това, пеша до красивата зала на храма Маниден, изградена върху дървени стълбове върху стръмен склон. Наблизо са 3-те масивни дървени зали, известни като Мицунодо. Заради красивата природа, Шоша се използва като място за заснемане на исторически филми и телевизионни драми. Тук е заснет отличения с множество награди, включително 4 Оскара, филм „Последният самурай“ с Том Круз и Кен Уатанабе, включващ сцени около и вътре в залите Мицунодо. Продължаваме към Кобе – столицата на провинция Хиого, един от 10-те най-големи и атрактивни града в Япония. След голямото земетресение на 17.01.1995 г. в 05:46 часа, което уби над 5000 души и разруши хиляди сгради, днес градът е напълно възстановен и само няколко знака напомнят за трагедията. В Кобе ни очаква обяд „кобе“ – ценен японски деликатес и най-известната регионална храна в Япония. Говеждото кобе е от японска порода говеда, отглеждани по специален начин, а месото е нежно, ароматно и е добре мраморено с мазнини. Само месо с изключителни високи нива на маслено мрамориране печелят етикета Kobe Beef, който е строго пазена търговска марка. Продължаваме към пивоварната „Нада“ за дегустация на саке. Областта Нада на Кобе е най-добрият регион за производство на алкохолната напитка в Япония и от далечни времена тя се слави с висококачествен ориз, подходяща вода и благопри-ятни метеорологични условия. Близостта му до пристанището в Кобе и Осака също улеснява разпрос-траняването на саке от древни времена. После ще посетим красивия пристанищен парк Мерикен, построен върху завзета от океана територия, прекрасно озеленен, с фонтани, модерни инсталации и архитектура. Има малък мемориал в памет на загиналите по време на земетресението, оставена е и малка неремонтирана част, която да напомня за огромната му разрушителна сила. След това се отправяме към емблематичните сгради - Пристанищната кула и Морския музей, в който ще видим модерни кораби и исторически плавателни съдове, а в другата му част - музеят на Кавасаки, с експонати на влака шинкансен, хеликоптери и мотори. Желаещите от вас, могат и да се пробват с някой от моторите. Връщане в хотела в Осака. Нощувка.

01.04.2020-ср. 10 ден Осака – Нара – Арашияма – Киото (закуска)
Закуска. Отправяме се към Нара – първата столица на страната (8 век) и люлка на японската култура, превърната от император Шому в най-важния будистки център в Япония. Заради своята значимост Нара е вторият обект в Япония, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще минем през парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Продават се специални бисквитки, с които може да ги храните, а те благодарят и се покланят по японски. Според легендите бог Такемика-зучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени защитници на града, на страната, на шинтоистките богове и на храма Тодайджи – „Великият храм на Изтока“, който ще посетим. Той е най-известният и исторически важен храм в Япония от 752 г., най-голямата дървена постройка в света и дом на великия Буда Дайбуцу – една от най-големите бронзови статуи на Буда в света – висока 16 м., изработена от 437 т. бронз и 130 кг. злато. Именно Тодайджи и огромното влияние, което са имали будистките монаси са причината столицата да бъде преместена от Нара в Киото с цел да се ограничи будисткото влияние върху шинтоиска Япония. Продължаваме към Арашияма и нейния символ – белият мост Тогецукио, построен по време на пери-ода Хейан (794-1185 г.). Той е особено атрактивен в началото на Април, когато около него са нацъфтели вишневи дръвчета. Отправяме към една от най-големите забележителности на Япония – бамбуковата гора Сагано, за да се насладим на пейзажа, когато при полъха на вятъра листата се раздвижват, стеблата нежно се накланят напред-назад, издават мистериозен звук и гората сякаш оживява. Сагано е една от малкото естествени бамбукови гори, а в японската култура бамбукът е на особена почит като символ на мира, благополучието, дълголетието и мъжката стабилност. На пазара може да се купят изработени от бамбук чаши, кутии, подложки, кошници и др. Ще посетим парка на маймуните Иуатаяма, където над 150 японски макаци живеят под открито небе. Продължаваме към Киото – втората столица на Япония (794–1868), чието име означава „главен град“. Той е събрал 11 века на японската история, религия, есте-тика, музика, театър и танц и въплъщава всички представи, които хората имат за японска култура – вековни храмове, чайни, гейши, дворци, градини и т.н. Киото е единственият град, пощаден от бомбарди-ровките по време на Втората световна война и в него има над 2000 храма (1700 будистки храма и 300 шинтоистки светилища). В края на деня ще посетим един от символите на Киото – Златния павилион (Кинакуджи), първоначално проектиран като вила на благородник, а през 1394 г. вторият ѝ собственик шогун Йошимитцу Ашикага покрива последните два етажа със злато и създава прекрасна градина. Настаняване в хотела, разположен в центъра на Киото. Свободно време за разходка из града или старинния квартал Гион, известен с традиционните дървени къщи, чайни и гейши. Нощувка.

02.04.2020-чт. 11 ден Киото – Токио (закуска)
Закуска. Продължаваме с разглеждането на Киото, като ще посетим другите два символа на града и страната. Замъкът Ниджо (ЮНЕСКО) – бившата укрепена резиденция на шогуната Токугава. Строежът на крепостта е нареден през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун. Така се е сложило началото на дългото управление на династията Токугава, продължило до 1867 г. Замъкът трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и да демонстрира неограничената власт на шогуна. Строителството е завършено през 1626 г. от Токугава Йемицу. В състава на комплекса влиза главният дворец Ниномару (вторият замък), където на 09.11.1867 година последният шогун – Токугава Йесинобу се отрекъл от властта в полза на император Мейджи, шогунатът бил закрит и Япония навлязла в модерната епоха. Към тези зали се отива по уникалния „пеещ под“, проектиран така, че когато се върви, дъските скърцат подобно на чуруликане на птици. Около замъка има прекрасна японска градина и пътеки, заобиколени от около 400 вида вишневи дръвчета. Отправяме се към най-главното шинтоистко светилище Фушими Инари Тайша, разположено в основите на едноименната планина. То е известно с хилядите порти (тори), които водят към свещената планина – всичките са дарени от японският бизнес. На входа е вратата Ромон, дарена през 1589 г. от владетеля на обединена Япония Тойотоми Хидейоши. Фушими Инари Тайша е най-важното от 32 хиляди светилища в цялата страна, посветени на Инари – шинтоисткия бог на ориза, а в по-нови времена – на сакето, добрия бизнес, търговията, производството и предприемачеството. За негови посланници се считат лисиците и затова има толкова много статуи на лисици и олтар на лисиците. На връщане ще спрем на старинната уличка, където можем да закупим различни сувенири и да опитаме интересни вкусни ястия. Трансфер до гарата и отпътуване с влака стрела. След около 2ч20м пристигане в Токио – днес един от трите „командни центъра“ на световната икономика наред с Ню Йорк и Лондон. До 19 век той е бил познат под името Едо (устие) и е служил за седалище на могъщия клан на шогуните Токугава. През 1868 г., когато се слага край на шогуната и започва реформата на император Мейджи по отваряне на страната към света, Едо става столица на съвременна Япония. Трансфер и настаняване в хотела, свободно време. Хотелът е разположен непосредствено до Токийската кула, която се издига на 333 м. Красиво осветена през нощта, тя е един от символите на столицата. Построена е през 1958 г. по подобие на Айфеловата кула, но е с 33 метра по-висока от нея и с 20% по-лека. В нея има наблюдателна площадка, аквариум, увеселителни заведения, ресторанти, изнасят се концерти на живо. Оттук предават 5 радиостанции и 9 ТВ канала. Ако желаете, може да я посетите, за да видите нощния град отвисоко. Нощувка.

03.04.2020-пт. 12 ден Токио (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка на Токио – икономическият, културен и политически център на страната. Това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Ще минем през Ропонги Хилс – „Токийският Манхатън“ – най-модерната част на японската столица в сърцето на града. Мегакомплексът е проектиран като място с много офиси, апартаменти, магазини, над 200 ресто-ранта, кафенета, кинозали, музеи, хотел, телевизионно студио, външен амфитеатър и няколко парка. Продължаваме към Шибуя – младежкия център на Токио, район с много магазини, ресторанти и нощни клубове. Ще спрем за снимки около прочутото кръстовище “Шибуя скрамбъл“ и малката бронзова статуя на кучето Хачико – символът на Шибуя, увековечено заради своята преданост към стопанина си. Всеки ден в течение на 9 години след смъртта на своя хазяин, то очаквало завръщането му на гарата. После преминаваме през една от най-живописните улици – „Омотесандо“, наричана Токийското „Шанз-е-Лизе“ със сградите, архитектурни шедьоври на Луи Вутон, Прада, Тодз, Диор, Зара и Омотесандо Хил и пристигаме в района Шинджику, където ще посетим панорамната площадка на внушителната сграда на Кметството на Токио с двете кули, където от 202 м. височина градът се вижда на длан, а при хубаво време – планината Фуджи и ТВ кула. Ще минем покрай сградата на Парламента (Японският Капитол) и продължаваме към площада на Императорския дворец, където ще спрем за снимки пред руините на стария Едо замък, заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди. Той е бил резиденция на шогуната Токугава, управлявал Япония от 1603 до 1867 г. Император Мейджи също е живял в него между 1868 - 1888 г. преди да се премести в новопостроения Императорски дворец. Ще посетим Асакуса с най-стария будистки храм в Токио Сенсоджи, известен още като Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон. Портата Каминаримон (Портата на гърма) е символът на Асакуса и на цяло Токио. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йеро-глифи и символизиращи изгряващото слънце. Всяка година на 31.12 тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Към храма води търговската уличка Накамисе с малки сувенирни магазинчета, сергии и ресторантчета. Това е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм. Ще имате свободно време да опитате традиционни ястия или да се сдобиете с типичен сувенир, ветрило или юката. Обиколката продължава към парка Сумида, където ще спрем да снимаме цъфналите вишни – от двете страни на реката могат да се видят около 700 дръвчета. Продъл-жаваме към квартала Акихабара – най-големият електронен пазар в света с над 250 магазина. После минаваме през Гинза – най-луксозната улица в Токио и една от най-скъпите улици в света с магазините на всички световни модни фирми и море от неонови реклами. Връщане в хотела. Може да вечеряте на откритата тераса в хотела с гледка към Токийската кула и града. Нощувка.

04.04.2020-сб. 13 ден Токио → (закуска, обяд)
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Обяд темпура – типично ястие от японската кухня. Посещение на градините Хамарикю, разположени в първия обществен парк в Япония, в устието на река Сумида, там, където през 17 век е била вилата на шогун Токугава. Около тях има езеро и типична чайна, където може да отдъхнете, да се насладите на гледката и да пробвате мача – фино смлян на прах зелен чай, който се отглежда, обработва и приготвя по специален начин. Продължаваме през „Моста на дъгата“, който свързва Токио с Одайба – футуристичен район, изграден в Токийския залив върху усвоена от водата територия. В този модерен район има романтичен парк със Статуята на свободата, аквапарк, виенско колело, много хотели, жилищни, бизнес сгради, търговски центрове и суши барове с изглед към залива. През 2012 година е открит високотехнологичен център за развлечения и пазаруване, има научен музей, в който може да взаимодействате с роботи, а пред сградата да видите огромния робот от анимационните серии Гундам. Трансфер до летището. В 22:20 ч. полет QR 807 от Токио (11ч49м).

05.04.2020-нд. 14 ден → Доха → София
В 04:10 ч. пристигане в Доха. В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха (5ч10м). Пристигане в София 12:00 ч.

хотели

24.03 – 27.05 Пекин The Great Wall Hotel 5*
27.05 – 30.03 Шанхай Guoman Hotel 5*
30.03 – 01.04 Осака Hotel Monterey Osaka 4*
01.04 – 02.04 Киото Kyoto Shinhankyu Hotel 4*
02.04 – 04.04 Токио Tokyo Prince Hotel 4*

група 23.03.2020 – 05.04.2020в двойна стая в индивидуална стая 3-ти възрастен дете до 12 г. с 2-ма възр.
3676 € / 7199 лв 4377€ / 8572 лв 3589 € / 7029 лв 3388 € / 6635 лв

Цените включват:
Самолетни билети: София – Доха – Пекин / Токио – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси, багаж 30 кг. (300 см) и ръчен 7 кг;
Самолетен билет Шанхай – Осака с редовен полет на China Southern, включени такси, багаж 23 кг. и ръчен
Билет за влака стрела Пекин – Шанхай;
Билет за влака стрела Киото – Токио;
6 нощувки в хотели 5* в Китай: 3 в Пекин и 3 в Шанхай;
5 нощувки в хотели 4* в Япония: 2 в Осака, 1 в Киото и 2 в Токио;
11 закуски, 4 обяда и 5 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Транспортиране на 1 голям багаж отделно от пътниците:
‒ от хотела в Пекин до хотела в Шанхай;
‒ от хотела в Осака до хотела в Токио и от хотела в Токио до летището в Токио;
Всички екскурзии с с включени входни такси за обектите по програмата:
‒ разходка по улица Ванфудзин;
‒ екскурзия до Великата Китайска стена, Олимийския комплекс „Гнездото” и „Водният куб“;
‒ разглеждане на Пекин: площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на Небето;
‒ посещение храма на Нефритения Буда; обиколка на Модерен Шанхай – моста Нанпу, подземния тунел под река Хуан Пу, Пудунг, Чайнатаун, улица Нандзин и крайбрежната зона „Бунд“
‒ екскурзия до древния воден град Цибао и посещение на френския квартал и Син Тианди;
разглеждане на Осака: замъка на Осака, сградата Умеда и ул. Дотонбори;
‒ екскурзия до Химеджи с посещение на замъка Химеджи;
‒ изкачване с кабинков лифт до храмовата планина Шоша и посещение на Мицунодо;
‒ екскурзия до Кобе: дегустация на саке и посещение на крайморския парк Мерикен с Кулата на Кобе, Морския музей и музея на Кавасаки;
‒ екскурзия до Нара с посещение на парка на сърните и храма Тодайджи;
‒ екскурзия до Арашияма с белия мост Тогецукио, бамбуковата гора Сагано и парка на маймуните;
‒ посещение на Златния павилион в Киото;
‒ посещение на замъка Ниджо и шинтусткото светилище Фушими Инари в Киото;
‒ целодневна обиколка на Токио, посещение на панорамната площадка на Кметството, площада на императорския дворец, храма Сенсоджи и ул. Накамисе;
‒ разглеждане на Токио: японските градини Хамарикю и залива Одайба;
Местни екскурзоводи на английски/руски език;
Водач преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 20 000 щ.д. (за лица 70–85 г. с покритие 5,000 щ.д.)

Допълнително се заплащат:
Виза за Китай ‒ 160 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 70 лв.
Екскурзии и посещения по желание – мин. 10 човека:
‒ Обиколка на Доха – 76 лв,
‒ Конгфу шоу в Пекин – 68 лв,
‒ Акробатично шоу в Шанхай ‒ 79 лв,
‒ Круиз по река Хуан Пу в Шанхай ‒ 74 лв.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.

Цената не включва:
Входни такси и посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани:
‒ екскурзия „хутонг“ – 210 юана,
‒ Шанхайския световен финансов център – 170 юана;
Непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.