Рим (5 нощувки)

 
Маршрут: София - Рим - София
6 дни / 5 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 969 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ 

 

 

 


6 дни / 5 нощувки


ЦЕНА: от 969лв.

 

1 ДЕНОтпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер.Пешеходна обиколка “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ДЕН Закуска. Пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Следобед - по желание факултативна програма “Цветовете и ароматите на Рим – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 43 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

3 ДЕН Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 39 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

4 ДЕН Закуска. Свободен ден. По желание - разглеждане на Ватикана (пл. „Св. Петър”, базиликата „Св. Петър”) и Ватикански музеи с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход. Посещението се организира при минимум 8 участника (местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 35 човека; записваме до изчерпване на местата).Нощувка.

5 ДЕН  Закуска. Свободен ден. Нощувка.

 

6 ДЕН Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

Дати Категория
A
Категория
B
Категория
C
Категория
D
Категория
E
Категория
F
16.11.2019 - 21.11.2019 - 969 995 995 1125 1125
07.12.2019 - 12.12.2019 - 969 995 995 1125 1125

 

Посочените цени са в лева, на човек в двойна стая

Хотели:

Категория A:    Lazio***, Siracusa***, Noto*** или подобен

Категория B:    Andreotti***

Категория C:    Rimini***

Категория D:   Luce****, Archimede****

Категория E:   Torino ****

Категория F:  Best Western Universo****, Western Royal Santina****

Всички хотели са в историческия център на Рим, в района на пл. „Република” и операта!

 

Цената включва:

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • 1 бр.ръчен и 1 бр.чекиран багаж до 23 кг.;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Съответния брой нощувки + закуски;
 • Екскурзоводски услуги;
 • Пешеходна обиколка "Класически Рим";
 • Пешеходна обиколка "Бароков Рим"


Цената не включва:

 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек);
 • Факлутативните програми срещу допълнително заплащане;
 • Градска такса в размер на 4-6 EUR на човек на ден;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • Билети за римската опера (при заявка).


Други:

 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
 • Минимален брой туристи – 36 човека.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди началната дата;
 • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт;
 • Начин на плащане – депозит 35% от пакетната цена и доплащане до 100% до 20 дни преди отпътуване;Допълнителни екскурзии:

 • Цветовете и ароматите на Рим - 43 лв.;

Факултативна пограма “Цветовете и ароматите на Рим” – полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български. Резервации се правят при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се провежда при минимум 8 участника

Обиколката влючва пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър.

 • Три базилики в Рим - 39 лв.

Полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи”.Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (5 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника.

 

 • Ватикана и Ватикански музеи95 лв.

"Разглеждане   на   Ватикана  и  Ватикански  музеи  с  екскурзовод  на български. С предварителна заявка и заплащане в България, а не на място.Цената  включва  екскурзовод на  български по време на визитата на пл. "Св.  Петър",  базиликата "Св. Петър" и Ватиканските музеи, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата, такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника."

 • Ватикана и Ватикански музеи за деца до 18 г. - 75 лв

Разглеждане   на   Ватикана  и  Ватикански  музеи  с  екскурзовод  на български. С предварителна заявка и заплащане в България, а не на място.

Цената  включва  екскурзовод на  български по време на визитата на пл. "Св.  Петър",  базиликата "Св. Петър" и Ватиканските музеи, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата, такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника."


ВАЖНО: Всички гости на Рим заплащат задължително градска такса (city tax) по 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди, 6 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди или по 7 евро на човек на ден при настаняване в хотели 5 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в горните пакетни цени.

Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв такса за закупуване на билета.