Рощилиада - Фестивал на сръбската скара в Лесковац

 
Маршрут: София - Лесковац - София
1 ден
транспорт: Автобус
цена от: 36 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ








1 дни / 0 нощувки

01.09.2018 – 01.09.2018


ЦЕНА: от 36 лв.


1 ДЕНОтпътуване от София в 07:00 ч. от площад „Руски паметник“ към Лесковац по маршрут ГККП Стрезимировци - Власинско езеро - Лесковац. Рощилиада (Rostiljijada) е фестивал на сръбската скара, който ежегодно се провежда в Лесковац. Той събира едни от най-добрите сръбски майстори на скарата и кулинарните изкушения, които приготвят кюфтета, кебапчета, наденици, пържоли, цели прасенца и много други месни вкусотии и ги слагат на скарата (рощиль), а оттам и името на фестивала – Рощилиада. Посетителите могат да усетят атмосферата на града и да се насладят на различни месни специалитети и деликатеси, като увияч, плескавица, ущипци, вешалица, печени прасенца и много други, предлагани на множество щандове, открити кухни и временни ресторантчета, появили се специално за фестивала. Големите количества студената бира, също са неизменна част от Рощилиада. Високият градус на настроението се поддържа с добре организирани и разнообразни концерти, конкурси и други събития. Едно от тях е зрелищното състезание за приготвяване на кебапчета, в което участват едни от най-добрите сръбски студенти в хранителния бранш, съревновавайки се рамо до рамо с вече заслужили известността си готвачи, майстори на скарата. Не пропускайте и традиционния опит за поставяне на рекорд за най-голяма плескавица в света. Сърбите казват „Рощилиада е проявата, по която ще познаете Лесковац“. Опознайте го в най-добрата му светлина – вкусове, аромати, студена бира и много добро настроение. Отпътуване от Лесковац в 18:00 часа. Пристигане на площад „Руски паметник“ в София, привечер.



Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • Медицинска застраховка с асистънс за лица до 65 години;
  • Водач от агенцията.


Цената не включва:

  • Медицинска застраховка с асистънс за лица над 65 години 5 лв.;
  • Разходи от личен характер.


Други:

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаване на Р Сърбия;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 25 човека;
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 4 дни преди началната дата;
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт, и копие от документа с който ще се пътува (деца до 18 г., пътуващи с един от родителите трябва да имат нотариално заверена декларация със съгласието на другия родител и задължително задграничен паспорт);
  • Начин на плащане – депозит 30% от пакетната цена и доплащане до 100% не по-късно от 10 работни дни преди датата на отпътуване.



НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ВАШАТА РОЩИЛИАДА - ФЕСТИВАЛ НА СРЪБСКАТА СКАРА В ЛЕСКОВАЦ С ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ DOORS TRAVEL!