Ранни записвания за Почивка в Бенидорм

 
Маршрут: София - Аликанте - Бенидорм - Валенсия - Елче - Гуадалест - Бенидорм - Аликанте - София
9 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 985 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ










8 дни / 7 нощувки

 

ЦЕНА: от 985 лв.


 

1 ДЕН София – Аликанте – Бенидорм

Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Air“ в 05:30 ч. Кацане на летището в Аликанте в 07:55 ч. Панорамна обиколка на Аликанте (включена в цената). Любителите на забележителна архитектура, богата история и културно наследство, отлични плажове, шопинг центрове и множество забавления, със сигурност ще останат очаровани от посещението на Аликанте: крепостта „Санта Барбара“, построена на 166 м височина на хълма Бенакантил; преминаване по крайбрежната улица „Еспланада“ с нейната знаменита алея от палми – символ на морската душа на града; катедралата със син купол „Сан Николас“; кметството на Аликанте, отличаващо се с орнаментирани елементи и интересни фасади на двете му кули; спирка на пристанището, където е акостиран корабът музей „Сантисима Тринидат“ – копие на известния през 18 век най-голям боен плавателен съд, страшилището на моретата със 140 оръдия на борда. Tрансфер до Бенидорм. Обяд. Настаняване. Вечеря и нощувка.

2 ДЕНБенидорм

Закуска. Информационна среща с местния представител. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕНВаленсия

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Валенсия- третият по големина град в Испания, градът на цветовете, светлините и цветята. Разположен е при вливането на река Турия в Средиземно море. Тази крайбрежна автономна област е известна като Изтокът на Испания. Градът очарова посетителите си с малки, тесни улички, внушителни сгради и паркове с портокалови и лимонови дръвчета. Програмата включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, панорамен тур на града. Пешеходна обиколка сред парламента, църквата Санта Каталина, катедралата на Валенсия. Свободно време в историческия квартал Барио дел Кармен - типични тесни улички за стар град, обсипани с магазини, ресторанти и кафенета. Със сигурност сте чували много за родния град на испанската паеля, но дали знаете и какво е "Фала"? "Las Fallas" е ежегоден фестивал, в който участват ръчно направени стиропорени кукли с човешки размери. В края на фестивала, всички тези цветни карикатури биват изгаряни, само тази, спечелила пъвренството в конкурса, бива спасена и изложена в музея на Фалите- също спирка във вашия тур (без вкл. в цената билет за вход). Първоначално ще свържете музея с "Мадам Тюсо", но по-късно ще се убедите, че е много по-различен и много по-забавен, разхождайки се из между всички тези хумористични фигури. От Средновековието Валенсия е известна със своите керамични изделия – възможност за посещение и Националния музей по керамика (без вкл. в цената билет за вход), където експонатите са впечатляващи и заслужават внимание.

4 ДЕНЕлче

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание - полудневна екскурзия до Елче. Програмата включва - транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, панорамен тур на Стария град, базиликата Санта Мария, Кулата Калхора, двореца Алтимира, Арабските бани. Елче е разположен на двата бряга на река Виналопо и е едно от най-старите населени места на Иберийския полуостров. Елче е обявен за най-добър европейски град за отглеждане на палми. Тук има ботаническа градина с всички видове палми, които растат на Земята, както и цитрусови дървета, кактуси и бамбук. Друга голяма забележителност на града е "Мистерията на Елче" (традиционен средновековен празник) - последната запазена до наши дни мистерия, която е защитена от ЮНЕСКО като културен шедьовър.

5 ДЕНГуадалест

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание полудневна екскурзия до Гуадалест - планинско селце, основано от маврите, разположено на 600 м. надморска височина, сгушено на самотно, но много красиво място. Красиви замъци се издигат между гранитни скали, сливащи се в едно със заобикалящата ги природа. Преди да пристигнете в долината на Гуадалест, пътувайки по планински криволичещи пътища, ще минете през няколко други очарователни малки селца. Едно от тях е Ла Нуция, с великолепна гледка към Средиземно море, така и към заобикалящите го планини. Фотопауза в красивото малко селце Полоп и посещение на местен магазин с типични местни продукти като мед, плодове, местни вина.

6 ДЕНБенидорм

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание - вечерно фламенко шоу.

7 ДЕНБенидорм

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕНАликанте

Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Аликанте и полет за България на авиокомпания „Wizz Air“ в 08:30 ч. Пристигане на летището в София в 12:35 ч.

Дати
Човек в двойна стая
19.09.2018
1049
26.09.2018
1029
03.10.2018
985

Цената е в лева.


Цената включва:

 

  • Самолетен билет за директен полет София - Аликанте - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (55x40x23 см)
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и вода за обяд и вечеря) в хотел "Gran Bali" 4* (или подобен)
  • Панорамнa екскурзия на Аликанте с водач на български език
  • Асистанс на български език по време на целия престой
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

 Цената не включва:

 

  • Разходи за градски транспорт и разходи от личен характер
  • Фламенко шоу
  • Полудневна екскурзия до Гуадалест
  • Полудневна екскурзия до Елче
  • Целодневна екскурзия с панорамна обиколка на Валенсия

 

Доплащане:

  • Фламенко шоу при минимум 20 записани туристи - от 12 г. - 84 лв.; от 2 г. до 11 г. - 42 лв.
  • Полудневна екскурзия до Гуадалест при минимум 20 записани туристи - от 12 г. - 74 лв.; от 2 г. до 11 г. - 37 лв.;
  • Полудневна екскурзия до Елче при минимум 20 записани туристи - от 12 г. - 84 лв.; от 2 г. до 11 г. - 42 лв.;
  • Целодневна екскурзия с панорамна обиколка на Валенсия при минимум 20 записани туристи - от 12 г. - 104 лв.; от 2 г. до 11 г. - 52 лв.

Други:

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаване на Испания;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 36;
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт, и копие от документа с който ще се пътува (деца до 18 г., пътуващи с един от родителите трябва да имат нотариално заверена декларация със съгласието на другия родител и задължително задграничен паспорт);
  • Начин на плащане – депозит 35 %. от пакетната цена и доплащане до 100% не по-късно от 31 дни преди датата на отпътуване;
  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата;
  • Екскурзиите струват с 20 % повече на място.