Нова Година в Малта

 
Маршрут: София - Малта - София
5 дни / 4 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 860 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ








5 дни / 4 нощувки

29.12.2018 – 02.01.2019


ЦЕНА: от 890 лв.

Ранни записвания до 30.10.2018 г.!

1 ДЕНСреща на летище София, Терминал 1 около 2 часа преди полета. Директен полет София - Малта с авиокомпания Bulgaria Air Charter. Кацане на летище Валета. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Информационна среща. Нощувка.

2 ДЕН  Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия по избор.  - По желание и срещу доплащане - целодневна екскурзия до остров Гозо. Прибиране в хотела. Нощувка.

3 ДЕНЗакуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия по избор. По желание и срещу доплащане -  - Мдина "града на мълчанието" и Валета "града на рицарите". Прибиране в хотела. Посрещане на Нова Година 2018! Нощувка.

4 ДЕНЗакуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия по избор. По желание и срещу доплащане - Трите града и ботаническите градини на Свети Антон. Прибиране в хотела. Нощувка.

5 ДЕН Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Валета, за директен полет Малта - София.


Цените в таблицата по-долу са в лева на човек, в стандартна стая на база закуска  с включени летищни такси, за резервации до 30 10.2018г.


Хотел
Човек в двойна стая
Единична стая
Трети възрастен
Първо дете от 2-11.99 с двама
възрастни
Santana  Hotel  4*8901070868796
Qawra Palace Hotel 4*9901140970835

Oriana At The Topaz Hotel 4*

9901140970835

Cavalieri Art 4*

106012851020895

GT Vivaldi inland 4*

116013291065898

Radisson St Julians 5*

138019861164994

Цените в таблицата по-долу са в лева на човек, в стандартна стая на база закуска  и вечеря с включени летищни такси, за резервации до 30.10.2018г.

Хотел
Човек в двойна стая
Единична стая
Трети възрастенПърво дете от 2-11.99 с двама
възрастни

Mellieha  Bay 4*

9641125936875

Mellieha  Bay  4* – Задължително доплащане за Новогодишна вечеря .


Цената включва:

  • Самолетен билет София – Валета– София с полет на Bulgarian Air Charter;
  • Летищни такси;
  • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
  • 4 нощувки на база по избор според избраният хотел;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс;
  • Представител на туроператора с български език за целия престой.


Цената не включва:

  • Полудневна екскурзия до Мдина и Валета – 47 евро / 25 евро за деца до 12 г.
  • Полудневна екскурзия до Трите града – 29.50 евро / 17 евро за деца до 12 г.
  • Целодневна екскурзия до остров Гозо, с включен обяд – 62 евро / 40 евро за деца до 12 г.
  • Общинска такса – определя се от общината и се заплаща на място – около 7 евро за целият престой на човек.
  • Такса гориво и вредни емисии. Ако има такава се обявява до 21 дена преи полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
  • Общинска такса – определя се от общината и се заплаща на място – около 7 евро за целият престой на човек.

Други:

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
  • Минимален брой туристи – Гарантирана.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди началната дата;
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт;
  • Начин на плащане – депозит 350 лв. от пакетната цена и доплащане до 100% до 20 дни преди отпътуване;


Полетно разписание:

  • Превозвач: Bulgaria Air;
  • 29.12 София – Малта: 09:00 – 10:15 ч.
  • 02.01 Малта – София: 15:45 – 19:00 ч.


Допълнителни екскурзии:


  • Целодневна екскурзия до остров Гозо - 62 евро/ 40 евро за деца до 11,99г.

Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот. С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо – дъщеря на бог Атлас. Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.

След обяда екскурзията продължава с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.

Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.

С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо – дъщеря на бог Атлас. Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.

След обяда екскурзията продължава с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.

 

  • Мдина – „града на мълчанието“ - 47 евро за възрастен/ 25 евро за дете до 11,99г.

Мдина–това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули, построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи, построени преди повече от 400 години. Ще посетите Кармелитската църква в Мдина –една от първите барокови сгради на острова, дело на френския военен архитект Медерико Блондел.

Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1979 година! Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати. Оттук започва разходката по старинните улици до градините Barrakka, откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Следва една типична за 450 годишният град Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдъръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общо християнски апостоли. Екскурзията продължава до главния площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта.


  • Трите града и ботаническите градини Свети Антон - 29,5 евро за възрастен/ 17 евро за дете до 11,99г.

Посещение на района на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. Разхождайки се по средновековните улички на централният град Vittoriosa ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта и ще научите любопитни факти за връзката между историята на България и Малта.

След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Ботаническите градини при резиденцията на малтийстият президент. Вече почти четири века това място е оазис на спокойствие и красота. Тук преминава детството на румънската кралица Мария Виктория. По-късно тя строи двореца в Балчик по подобие на Двореца и градините Свети Антон останали в детските и спомени.