Нова Година в Катания

 
Маршрут: София - Катания - София
5 дни / 4 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 950 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ




.


 

 

5 дни / 4 нощувки

28.12.2021 – 02.01.2022

 

 

 

ЦЕНА: от 950

 

 

 

 

1 ДЕНКатания 

Отпътуване в 14:05 ч. от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Air”. Пристигане в Катания в 15:00 ч. Трансфер до хотела. Пешеходна обиколка на Катания. Центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Пред главната катедрала "Св. Агата", датираща от XI в., се намира "Фонтанът на слона" - символ на града. Част от римското културно - историческо наследство на града са Театърът, Одеонът, Форумът и катакомбите.Нощувка. 

2 ДЕНКатания – Палермо 

Закуска. Свободно време. Нощувка. 

По желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Палермо и Монреале.  

Около 06:00 часа отпътуване към столицата на Сицилия – гр. Палермо, чиято архитектура обединява всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Единствено в Палермо са запазени следи от влиянието на всички средиземноморски народи – финикийци, гърци, римляни, араби и нормани, испанци и французи. По време на пешеходната разходка в града се виждат: „Порта Нуова", в непосредствена близост до която се разполага норманският дворец „Палацо дей Нормани“ с прекрасната „Капела Палатина"; катедралата „Успение Богородично”; площад „Куатро Канти”; площад „Претория” с Фонтана на срама; църквата „Ла Марторана”, където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедьовър; Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за самостоятелно разглеждане на града и посещение на някои от забележителностите му – църквата „Свети Каталдо”, катакомбите на капуцините, пазар „Ла Вучирия“, наподобяващ арабските пазари – ярък и жив спектакъл.  

Екскурзията продължава с посещение на Монреале, разположен на хълм, от който се разкрива красива гледка към Палермо. Посещение на прочутата катедрала „Санта Мария Нуова”, която ще Ви впечатли с изумителните си позлатени мозайки, представящи сцени от Библията, разположени на площ от близо 6000 кв.м.

 

3 ДЕНЕтна – Таормина 

Закуска. Свободно време. По желание, при предварителна заявка и при подходящо време: целодневна екскузия до Етна и Таормина. Отпътуване от хотела сутринта. Изкачване с автобуса до станция Сапиенца. Свободно време с възможност за проучване на страничните кратери "Силвестри" . По желание изкачване с лифт и джипове до 2920 м. до "Кулата на Философа". Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по улица "Умберто I" до площад "IX Април", от където се открива прекрасна панорамна гледка към Йонийско море и континентална Италия. На площада се намира и известното кафене "Вундербар", което са посещавали Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър. Свободно време в историческия център на града и възможност за самостоятелно разглеждане на Древногръцкия амфитеатър. Връщане в хотела. Нощувка. 

4 ДЕНСиракуза – Ното 

Закуска. По желани и при предварителна заявка: целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното. Отпътуване от хотела сутринта. Пристигане в Сиракуза. Пешеходна разходка с местен екскурзовод на стария град Ортиджа. Ортиджа е малък остров, на който възниква един от най-известните древногръцки градове, надминавал по красота и развитие Атина и Спарта. Пешеходна разходка до "Храма на Аполон", площад "Архимед", площад "Минерва", Катедралата, построена върху храма на Атина, църквата "Санта Лучия", в която може да се види картина на великия италиански художник Караваджо, извора "Аретуза". Свободно време. Отпътуване за Ното, град прославил се с примерите си за барокова архитектура и част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка по централната улица на града "Виктор Емануил II", църквата "Св. Франциск", Двореца на Дожа, Катердалата, двореца на семейство Николачи, забогатяли благодарение на търговията с риба тон, сградата на театъра. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка. 

5 ДЕНКатания – София

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в Катаня. Трансфер до летището. Отпътуване за София в 15:35 ч. Пристигане в София 18:20 ч.

 

Цената включва: 

  • Самолетен билет за директен полет София - Катания - София на авиокомпания "Wizz air" с включени летищни такси и и 1 малък ръчен багаж до 10 кг. (с размери 40х30х20 см)
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 4 нощувки със закуски в хотел "NH Catania Centro" 4* в Катания
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на Застрахователно Дружество "Евроинс" АД с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
  • Представител на български език по време на целия престой
  • Пешеходна разходка в Катания
  • Съдействие за изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код" (при необходимост)

 

Цената не включва: 

  • Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
  • Новогодишна вечеря (по желание)
  • Допълнителни екскурзии
  • Входни такси за обекти, мероприятия и прояви, посещавани по време на екскурзията
  • Разходи от личен характер
  • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание: изкачване до централния кратер на Етна (65 EUR за възрастен/ 44 EUR за дете); Античния гръцки театър (10 EUR) в Таормина; катедралата (2 EUR), музея "Белломо" (8 EUR) и крепостта "Кастело Маниаче" (4 EUR) в Сиракуза; дворецa "Николачи Виладората"(4 EUR) в Ното; Долината на храмовете (10 EUR) в Агридженто; катедралата (7 EUR), църквата "Ла Марторана" (2 EUR), Театро Масимо (8 EUR), катакомбите на капуцините (3 EUR) в Палермо; катедралата (4 EUR) в Монреале. Стойностите са ориентировъчни, възможни са промени!
  • PCR тест 

Доплащане:

  • Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език (при минимум 36 записани туристи) - от 11 г. - 98 лв.; от 2 г. до 10 г. - 49 лв.
  • Целодневна екскурзия Сиракуза и Ното на български език (при минимум 36 записани туристи) - от 11 г. - 112 лв.; от 2 г. до 10 г. - 56 лв.
  • Целодневна екскурзия Сиракуза и Ното на български език (при минимум 36 записани туристи) - 139 лв.
  • Доплащане за priority boarding(за двете посоки)   - 98 лв.

Други:

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаване на Р. Италия;
  • Мнимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – гарантирана;
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди началната дата;
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт, и копие от документа с който ще се пътува (деца до 18 г., пътуващи с един от родителите трябва да имат нотариално заверена декларация със съгласието на другия родител и задължително задграничен паспорт);
  • Начин на плащане – депозит 35%. от пакетната цена и доплащане до 100% до 20 работни дни преди отпътуване.