Нова Година в Грузия

 
Маршрут: София – Кутаиси – Тбилиси – Мцхета – манастирът Джвари – Тбилиси – Уплисцихе – Тбилиси – Какхети – Тбилиси – Кутаиси – София
6 дни / 5 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 2870 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ

6 дни / 5 нощувки

28.12.2023 02.01.2024

 

ЦЕНА: от 2870 лв.

 

 

 

1 ДЕН -    София - Истанбул - Тбилиси Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.55 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.20 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.05 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

2 ДЕН  -   Тбилиси - eкскурзия до региона Кахети /включена в пакетната цена/- Сигнаги – манастира Бодбе – дегустация на вина Закуска. Еднодневна екскурзия до региона Кахети - един от най-популярните в Грузия, където се отлежда грозде и се прави вкусно вино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. По време на пътуването са предвидени обяд в местен ресторант и дегустация на местни сортове изискани вина, придружена от сирене и орехи, както и от традиционното сладкарско изкушение - чурчхела. Връщане в Тбилиси. Нощувка.

3 ДЕН –   Тбилиси – eкскурзия до Кавказките планини /включена в пакетната цена/ - Ананури – Гудаури Закуска. Отпътуване в посока Кавказките планини. Спирка на едноименната крепост Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създаден още през XIV в., този архитектурен комплекс, състоящ се от църкви, жилища и крепости е бил един от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Предстои цял ден за величествени гледки и опознаване на живописния район на северен Кавказ. Пристигане в ски курорта Гудаури, разположен на 2195 м над морското равнище. Време за разходка и свободно време за снимки. Връщане в хотела в Тбилиси. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

4 ДЕН    Тбилиси – екскурзия /включена в пакетната цена/ - Мцхета – манастира Джвари Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Връщане към Тбилиси. Подготовка за Новогодишната нощ. Новогодишна вечеря в ресторант извън хотела с включени напитки, музика и трансфер от хотела и обратно /включена в пакетната цена/. Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА!

5 ДЕН  Тбилиси обиколка/включена в пакетната цена/ Късна закуска. Начало на панорамна обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

6 ДЕН Тбилиси - Истанбул - София Закуска. Трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 11.55 ч. Кацане в 13.40 ч. Следващ полет за София в 14.55 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.

 

Дати Цена на човек в двойан стая Единична стая
28.12.2023-02.01.2024 2870 лв. 3360 лв.

Цената е на човек в двойна стая в лева

Цената включва:

 • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES, летищни такси
 • 1 бр. чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг с размери 55х40х23 см
 • 5 нощувки със закуски в хотел 4**** в Тбилиси
 • 1 обяд
 • 3 вечери
 • Новогодишна вечеря в ресторант извън хотела с с включени напитки, музика и трансфер от хотела и обратно
 • всички трансфери по програмата с климатизиран автобус /минибус/
 • eкскурзия до региона Кахети, Сигнаги и манастира Бодбе
 • eкскурзия до Кавказките планини, Ананури и Гудаури
 • екскурзия до Мцхета с посещение на Катедралата Светисховели, манастира Самтавро и манастира Джвари
 • обиколка на Тбилиси с изкачване с лифт до крепостта Нарикала
 • дегустация на местни сортове вина, водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
 • местен екскурзовод на руски и английски език с превод от водача на групата
 • всички входни такси за музеите и обектите, посочени в програмата
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR.

Цената не включва:

 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 30 EUR /заплащат се с основния пакет/.
 • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите
 • медицинска застраховка за лица от 70 г. до 85 г.– 15.00 лв.

Други:

Условия за записване и плащане:

 • Депозит при записване в размер на 1000 лв.
 • Доплащане до 35 дни преди заминаване
 • предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.

Необходими документи:

 • Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (03.07.2023) и 2 свободни страници;
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 17
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 7 дни преди тръгване.