Почивка в Северен Кипър със самолет от София - 7 нощувки

 
Дати: 31.08.2024 г., 07.09.2024 г., 14.09.2024 г., 21.09.2024 г., 28.09.2024 г.
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 809.58 €


РЕЗЕРВИРАЙОписание:
СЕВЕРЕН КИПЪР ЛЯТО 2024
 „Плати депозит 50 % при записване“ за резервации направени до 30.06.2024
Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.

Описание / Транспорт:
Полетно разписание:
Заминаване: FB 855 – SOF 18:10 - LCA 20:10
Връщане: FB 856 – LCA 21:00 - SOF 23:15
Тип самолет:
Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1540, бул. Брюксел 1
Авиокомпания: Bulgaria Air

 • Всички часове на полетното разписание са в местно време.
 • Полетът е с продължителност около 2 часа.
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 • Обявените цените са за минимум от 12 души, като за по-малко записани ще се изисква доплащане за индивидуален трансфер.


Описание / допълнителни услуги:
Информация за допълнителните екскурзи

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на английски или турски език
 • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 10 човека.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат само и единствено на място в евро.
 • Посочените по-долу цени са ориентировъчни и могат да бъдат променяни от местните ни партньор.


1. ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ФАМАГУСТА.

ОТ БАФРА ДО ФАМАГУСТА 55 евро на възрастен; 35 евро за дете.
ОТ КИРЕНИЯ ДО ФАМАГУСТА 60 евро на възрастен; 35 евро за дете.
ОТ ИСКЕЛЕ ДО ФАМАГУСТА 55 евро на възрастен; 35 евро за дете.
1.Древни руини на Саламис
2.Църквата на Св. Барнабас, музей на иконите и археологическият музей
3.Посещение на катедралата Св. Никола
4.Време за обяд (не е включен в цената)
5.Замъкът Отело
6.Свободно време във Фамагуста.
7. Пешеходна разходка в Призрачния град Вароша
Ще имате възможност да разгледате красивия пристанищен град с множество сгради в средиземноморски стил и великолепен плаж. Ще посетите историческата част – стария град, ограден със стени от XVI в. Смята се, че на цитаделата се е разиграла драмата от безсмъртната творба на Шекспир „Отело“. Кулата предлага невероятна гледка към пристанището. Някогашната катедрала „Св. Никола“ – образец на средновековна френска готика, преди пет века е превърната в джамия и носи името на османския завоевател на острова Лала Мустафа паша.
Древни руини на Саламис се намират точно на север от Фамагуста на полуостров Карпаз. Столицата на Кипър още през 1 100 г. пр. н. е.. Голяма част от района все още е в разкопки и е залесен с борове и евкалиптови дървета. Откритите реликви и златни монети, датиращи от 411 до 374 г. пр. н. е., са първото истинско доказателство за археологическото значение на града. Саламис е най-големият и най-укрепен град на Кипър от елинистическия период. В продължение на 1,5 хиляди години Саламис е център на политическия и икономически живот на острова, в началото на нашата ера населението на града достига 200 хиляди души. В момента това е едно от най-впечатляващите археологически обекти, открити в периода 1952-1974 г.
Манастирът Св. Барнабас се намира между Саламис и Фамагуста. Можете лесно да го познаете по двата му доста големи купола. Той е построен в чест на най-големия светец на Кипър, чийто живот е толкова преплетен с разпространението на християнското послание в годините непосредствено след смъртта на Христос. Св. Барнабас , който е син на еврейско семейство от Саламис. След като отиде в Йерусалим да учи, той приема християнството и се завръща в Кипър, проповядвайки християнството по целия остров заедно със св. Павел. Манастирът се състои от църковен двор, манастирски стаи и параклис, в който е гробницата на Св. Барнабас. В момента манастирът се използва като музей.
Посещение на катедралата Св. Никола. Сградата е построена в ерата на Лузинян между 1298-1312 г., и е един от най-ярките примери на готическа архитектура в цялото Средиземноморие. Монументалното източноафриканско смокиново дърво (Ficus Sycomorus), което се намира на входа на катедралата, е най-старото дърво на острова.
Кулата на Отело известна и като Цитаделата на Отело, се намира във Фамагуста, Северен Кипър. Тя е шедьовър на най-ранните венециански защитни крепости и е сред основните забележителности в града. Предполага се, че първоначално е служила за резиденция, в която е настанявано кралското семейство и други личности с високо обществено положение. Замъкът Отело е построен през 14 век от Лузиняни (който управлява Кралство Кипър) за защита на пристанището срещу възможни вражески атаки. Използвал се е и като главен вход към Фамагуста. Името му не е случайно, защото в замъка Отело се случват събитията, описани от Шекспир в известната му пиеса Отело. Династията на Лузинян получава контрол над Кипър през 1192 г. През 1218 г. Хенри I дьо Лузинян започва строежа на тази крепост, за да защити главното пристанище на страната. Крепостта става известна като Кулата на Отело, Цитаделата на Отело или Замъка на Отело едва през 1900 г. когато Кипър е колониално притежание на Великобритания.
Призрачния град Вароша. Това е историята на почти 50-годишното затваряне на кипърския морски град Вароша, който някога е бил смятан за една от най-популярните туристически дестинации в света в началото на 70-те години. Заобиколен от синя вода и бели пясъчни плажове на западния бряг на остров Кипър в Средиземно море,  н На мястото се намират останки от имоти на филмови звезди като Брижит Бардо и Елизабет Тейлър. Във Вароша са живели над 39 000 жители. без предупреждение и в разгара на туристическия сезон, Вароша става жертва на продължаващата война между гърци и турци.
2. ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО КИРЕНИЯ.
ОТ БАФРА ДО КИРЕНИЯ 60 евро на възрастен; 30 евро за дете
ОТ КИРЕНИЯ ДО КИРЕНИЯ 50 евро на възрастен; 30 евро за дете
ОТ ИСКЕЛЕ ДО КИРЕНИЯ 60 евро на възрастен; 30 евро за дете
1. Замъкът Свети Иларион
2. Абатство и Белапаис - в планината над Кирения – едно от най-красивите селища с прочутото едноименно абатство
3. Манастир на мира
4. Време за обяд (не е включен в цената)
5. Замъкът Кирения
Любовта и романтиката винаги са витаели във въздуха в този красив град и околностите му. Замъкът Св. Иларион, абатството Белапаис и старото пристанище с многобройните малки кафета и ресторанти, в които да спрете и да се отпуснете.
Посещение на замъка Свети Иларион. Твърди се, че известният Уолт Дисни също е вдъхновен от замъка Свети Иларион и че мястото на прочутата карикатура "Снежанка и седемте джуджета" е базирано в този замък. Висок 732 м и със стъпала, водещи до три различни нива, замъкът предлага великолепна гледка към цяла Кирения.
През 10-ти век към замъка са добавени манастир и църква, която е кръстена на светец, който мигрира от Йерусалим в Кипър и прекарва последните години от живота си в молитва там.
Следващата спирка е „Abbey De La Bellepaix“ (Манастир на мира). Красиво име, перфектно описващо романтичната обстановка в абатството. Един от най-добрите примери за архитектура в готически стил, абатството е построено от масоните за августинските монаси от Йерусалим в края на 12 век сл. Хр. Известният британски писател Лорънс Дърел, който е живял в селото между 1953 и 1956 г., е получил вдъхновение за известната си книга "Горчиви лимони". След като посетим село Белапаис, ще имаме почивка за обяд в един от местните ресторанти, преди да завършим деня с достатъчно свободно време за разходка по старите улици на Гирне или да се насладим на питие в старото пристанище на Кирения.
Замъкът Гирне, който е една от най-удивителните исторически сгради на Кипър, стои гордо като символ на Гирне. Почти квадратната планирана структура е претърпяла много промени през годините, докато достигне сегашния си вид. Корабът, за който се смята, че е направен през 3-ти век пр.н.е., който е изложен в Музея на замъка, се смята за най-старият търговски кораб, извличан някога от дъното на морето.
3.ПОСЕЩЕНИЕ НА ПОЛУОСТРОВ КАРПАС
ОТ БАФРА 60 евро на възрастен; 40 евро за дете
ОТ КИРЕНИЯ 60 евро на възрастен; 40 евро за дете
ОТ ИСКЕЛЕ 60 евро на възрастен; 40 евро за дете
1. Възможност да наблюдавате местния живот и природните красоти на полуостров
2. Посещение на Национален парк
3. Манастир „св. апостол Андрей“
4. Време за обяд (не е включен в цената)
5. Златният плаж
Поради своята уникална флора и фауна полуостровът е защитена зона.  Първата ни спирка ще бъде рибарското селище Богаз, където имаме възможност да направим кратка почивка за турско кафе или чай. Акцентът на тази прекрасна обиколка е нашата спирка на „Златния плаж“, където можете да плувате в кристално чисти води или да правите слънчеви бани на същия плаж, на който нашите морски костенурки снасят яйцата си в началото на лятото.
По време на обиколката ще видите манастира „св. апостол Андрей“. Св. Андрей е брат на св. Петър и един от апостолите на Исус. Манастирът е забележителен паметник на историческото и културно наследство на острова. Стените му буквално се мият от вълните на Средиземно море. Основната част на манастира е построена през XII в. Следва пътуване през очарователните околности и селцата на Карпас.
Манастирът Апостолос Андреас е манастир, разположен на юг от нос Апостолос Андреас, най-североизточната точка на остров Кипър, в Ризокарпасо на полуостров Карпас. Манастирът е посветен на Свети Андрей и е важен обект за Кипърската православна църква. И общностите на кипърските гърци и кипърските турци смятат манастира за свято място. Като такъв се посещава от много хора за молитви. Забележително е и съдържанието на манастира.
4. ОБИКОЛКА НА НИКОЗИЯ / ЛЕФКОША
ОТ  БАФРА ДО НИКОЗИЯ 50 евро на възрастен; 30 евро за дете
ОТ КИРЕНИЯ ДО НИКОЗИЯ 50 евро на възрастен; 30 евро за дете
ОТ ИСКЕЛЕ ДО НИКОЗИЯ 50 евро на възрастен; 30 евро за дете
1. Портата на Кирения
2. Катедралата Света София
3. Големият хан – Керван сарай/стара източна гостилница/
4. Пазар Бандабулия
5. Вревме за обяд (не е включен в цената)
Бъдете част от историята и се  разходите из единствената разделена столица в Европа! След нашето шофиране през планинската верига Петте пръста, ще започнем нашата пешеходна обиколка от старата градска порта Гирне (Porta del Proveditore) и ще вървим покрай Венецианската колона към Буюк Хан, стар кервансарай, построен от османците, реставриран и сега пълен с магазини за изкуства и занаяти, които се управляват от занаятчии и художници. Тесните улици на стария град са пълни с много малки магазинчета. Посещаваме джамията Селимие, един от най-добрите примери за катедрала в готически стил, днес действаща джамия и пазара (Бандабулия), където се продават подправки, локум, дантела и други традиционни сувенири. Ще минем покрай пешеходните гранични пунктове „Lokmac1“ или „Ledra Street“ в сърцето на оградения град, така че не забравяйте да вземете паспорта си, тъй като ще имате няколко часа свободно време за разглеждане!
Селимие, исторически известна като Катедралата Света София е бивша християнска катедрала, превърната в джамия, разположена в Северна Никозия. Исторически е била главната джамия на града. Джамията Селимие се помещава в най-голямата и най-старата оцеляла готическа църква в Кипър, вероятно построена на мястото на по-ранна византийска църква. Общо джамията има капацитет да побере 2500 с 1750 m2 на разположение за богослужение. Това е най-голямата оцеляла историческа сграда в Никозия и според източници може да е била най-голямата църква, построена в Източното Средиземноморие през хилядолетието между възхода на исляма и късния османски период. Това беше църквата за коронация на кипърските крале.
Големият хан – Керван сарай/стара източна гостилница/. Това е не само на Лефкоша, но и едно от най-важните османски архитектурни произведения на острова. Построен е между 1572-1579 г. като двуетажна квадратна сграда с Коза Хан в Бурса, взет за пример. Ханът се състои от общо 68 стаи, където стаите на приземния етаж са използвани като търговски магазини, а стаите на последния етаж са използвани като хотелски стаи. Сега сградата се
5. ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАФОС - РОДНИЯТ ГРАД НА АФРОДИТА
Екскурзията до Пафос, който беше обявен за културна столица на Европа за 2017 г., ще ви върне назад във времето към древните гръцки и римски цивилизации и гръцката митология. Първата ни спирка ще бъде в древния град Кралство Курион, където ще посетим къщата на Евстолий с нейните мозайки от 5-ти век и театъра от 2-ри век. Мястото  е известно не само със своите разкопки, но и със своето грандиозно местоположение на висока скала с изглед към морето, предлагаща невероятна гледка към залива. Какво би бил Пафос без своята забележителност "Скалата на Афродита". Афродита, богиня на красотата и любовта. Според митологията богинята е излязла от вълните на мястото, където днес се намират скалите, наречени „Petra Tou Romiou” (Гръцката скала). Наслаждаваме се на кратка спирка за снимки тук, преди да продължим към Пафос, където ще посетим Къщата на Дионис, която е добре известна от археолозите с уникалните си мозайки. Преди да се върнете ще имате достатъчно свободно време, за да се насладите на разходка в живописното малко пристанище, заето с цветни рибарски лодки и таверни.
ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ Гюзелюрт

ОТ КИРЕНИЯ 60 евро на възрастен.
Нека ви отведем до най-зелената част на Северен Кипър, където традиция, култура и история се преплитат сред портокалови градини и стари медни мини. Нашата обиколка Guzelyurt е изключителна целодневна екскурзия и включва много атракции като археологически музей, църквата Saint Mammas, както и свободно време за пазаруване на местния съботен фермерски пазар. След това се отправяме към стария меден град Лефке и посещаваме руините на древния град Соли (11 г. пр. н. е.), където ще видите красиви мозайки, включително известната мозайка „Лебедът от Соли“. Следобед и според сезона се събират портокали, ягоди или през лятото имаме достатъчно време да плуваме на плажа на костенурките.
Посещение на манастир Кикос, познат още като „Богородица от Кикос”
Манастирът Кикос, познат още като „Богородица от Кикос”, който се намира в западната част на планината Троодос, е един от най-богатите и най-известните манастири в Кипър.
Светата обител на Богородица е основана в края на XI век от византийския император Алексий I Комнин (1081-1118) и е разположена на надморска височина от 1318 м.
В миналото манастирът е опожаряван многократно и поради тази причина днес не могат да се видят останки от първоначално построената сграда.
Чудотворната икона на Богородица се съхранява в манастирската църква. Вярва се, че това е една от трите икони на Девата, рисувани от апостол Лука, седем години след Възкресението на Христос.
В известният манастир могат да се видят и други много стари икони от Гърция, Русия, България, Египет и Етиопия. Хора от различни части на света идват в Кикос, търсейки помощта на чудотворната Богородица.

 

 


Програма:
Ден 1
Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване с редовен полет на Bulgaria Air за Кипър. Кацане на летище Ларнака. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

Ден 3
Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

Ден 4
Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

Ден 5
Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

Ден 6
Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

Ден 7
Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

Ден 8
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Ларнака в обявения час. Полет за София.Основна информация и допълнителни услуги:
ЛЯТО 2024, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ ДО СЕВЕРЕН КИПЪР

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:
1. Плащания: 

1.1 Депозит в размер на 50 % от общата цена на туристическия пакет - при записване.
1.2 Доплащане на пълната сума до 35 дни преди датата на пътуване.
1.3 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1 и 1.2  срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация
 • При записване Потребителят заплаща цялата стойност на самолетните билети и този вид плащане гарантира запазване на ниската цена на самолетния билет за редовен двупосочни полет до Ларнака.
2. Анулационни срокове:

2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.
2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1, той дължи такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:
Ако прекратяването е направено до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50 % от цената на организираното пътуване. Таксата се дължи за закупените от авиокомпанията самолетни билети за редовен двупосочни полет до Ларнака.
Ако прекратяването е направено по-малко от 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90 % от цената на организираното пътуване в лева.
За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса съгласно условията на авиокомпанията.
Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.
Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца от датата на влизане в страната.

Визов режим: няма изисквания за визи.
Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. 
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 20 календарни дни от датата на резервиране на туристическия пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.


Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
При резервации с отстъпки за хотелско настаняване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет с отстъпки за хотелско настаняване губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.
Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП . Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13052310000537/13.06.2023 валидна от 01.07.2023-30.06.2024 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333

В цената се включва:
Самолетен билет София - Ларнака - София на авиокомпания "Bulgaria Air.
Чекиран багаж до 23 кг
Ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см + 1 дамска чанта/лаптоп
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки в хотел по избор
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.

В цената не се включва:
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 25 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 55 лв
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса
Разходи от личен характерцена от: 644.44 €

цена от: 676.08 €

цена от: 676.08 €

цена от: 717.89 €

цена от: 723.54 €

цена от: 757.44 €

цена от: 766.48 €

цена от: 767.61 €

цена от: 819.59 €

цена от: 834.28 €

цена от: 858.01 €

цена от: 897.56 €

цена от: 946.6 €

цена от: 972.71 €

цена от: 994.74 €

цена от: 1042.2 €

цена от: 1058.02 €

цена от: 1073.84 €

цена от: 1307.63 €

цена от: 1369.9 €

цена от: 1480.53 €

цена от: 1527.59 €

цена от: 1546.18 €

цена от: 1633.19 €

цена от: 1751.84 €

цена от: 1910.04 €