Бавария и нейните замъци

 
Маршрут: София - Загреб - Баврските Алпи - Замъка Линдерхоф - Замъка Хоеншвангау - Замъка Нойшванщайн - Боденското езеро - Мюнхен - Езерото Химзее - София
Дати:
6 дни / 5 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 635 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ6 дни / 5 нощувки

21.08.2018 -26.08.2018

ЦЕНА: от 635 лв.


1 ДЕНОтпътуване от София в 07:00 ч. от площад “Александър Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Вечерна разходка из стария град на Хърватската столица.Настаняване в хотел.Нощувка.

2 ДЕНЗакуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден - едно от селищата с най-красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещотото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката върхушка оценили това място и построили домове тук. По желание, оттук се продължава с малък автобус по “някогашния частен път на Хитлер”, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм - удивително ждрело между скалите в края на което се намира платформа от където асаньор ви изкачва на 124 м., за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) - сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името “Адлерхорст” (Орловото гнездо).

Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят се отива до езерото Кьонинзее. Забележка: за дата на тръгване 01.05. ще бъде предвидено посещение на Залцбург вместо Орловото гнездо, тъй като съоръженията му не работят до средата на м.май и с настаняване в района на Залцбург. Нощувка.

3 ДЕНЗакуска. Екскурзия до най-известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на Замъка Линдерхоф - фантастична сграда в стил барок и рококо, построена през 1870 г. - 1874 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по-интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади и други. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Първа спирка за разглеждане (отвън) на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през 1833 г. - 1837 г. върху останките на по-стар замък по заповед на Максимилиян II, който малко по-късно го приспособява в свое място за живеене. Неговият син, бъдещият крал Лудвиг II, като младеж развива тук онази любов към романтизма, която по-късно ще се изрази в изграждането на изключително грандиозни сгради. Посещение и на близкия Замък Нойшванщайн, много по-известен от предишно посетения. Това е едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски - една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

4 ДЕН Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау*. Не случайно Майнау със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди е известен като “Островът на цветята”. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.

* По желание и срещу допълнително заплащане екскурзията може да се осъществи с корабче.

5 ДЕН Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата "Св. Петър", църквата "Фраукирхе", разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария "Хофбраухаус". Отпътуване за езерото Химзее - най-голямото в Бавария. По желание, отиване с корабче до най-големия в езерото остров Херенинзел върху който е построен изключителния замък Херенхимзее от Лудвиг II - плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е - 23 зали от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ДЕН Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 23:00 ч.Цената включва:

 • Транспорт с автобус 3*;
 • 5 нощувки със закуски в хотели 3* (1 в Загреб, 1 в района на Баварските Алпи, 1 в района на Боденското езеро, 1 в Мюнхен и 1 в Словения);
 • Туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута;
 • Водач от агенцията.


Цената не включва:

 • Входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата;
 • Разходи от личен характер.


Доплащане:

 • Единична стая – 165 лв.;
 • Медицинска застраховка – 8 лв., над 65 г. (12 лв.), над 70 г. – (16 лв.).


Намаление:

 • Трети възрастен в тройна стая – 50 лв.;
 • Дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 80 лв.;
 • Дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 40 лв.


Други:

 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 35 туристи;
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди началната дата;
 • Необходими документи – задграничен паспорт или лична карта;
 • Начин на плащане – депозит 30% от пакетната цена и доплащане до 100% до 10 дни преди отпътуване.