Почивка на остров Корфу

 
Маршрут: София - Корфу - София
9 дни / 7 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 780 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ



 

 

 

 

 

 

9 дни / 7 нощувки


ЦЕНА: от 780 лв.*

 

 



1 ДЕНСофия - Игуменица

Отпътуване от София  в 22.00 ч. от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –Солун – Йоанина - Игуменица / 640 км.

2 ДЕНИгуменица - остров Корфу

Пристигане Игуменица преди обяд, преминаване с ферибот за о – в Корфу / 1 ч 45 мин. /. Настаняване в хотел по обяд. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН остров Корфу - Палеокастрица
Закуска. По желание кскурзия до Палеокастрица - едно от най-красивите места на остров Корфу. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Мнозина трърдят, че това е било мястото на двореца на крал Алкинос.Тук можете да посетите Византийския манастир на Панагия. Пейзажа комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. Отпътуване за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта ". Разглеждане на каньоните. Връщане в хотела за обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕНостров Корфу

Закуска. Обзорна екскурзия на град Корфу (по желание). Първо ще посетим двореца „ Ахилион” – лятната резиденция на Австрийската императрица Сиси. Ще се потопим в смесица от стилове характерни за всяка зала, ще се насладим на красивите статуи, картини и стенописи и ще се разходим из красивите дворцови градини. След това ще отидем на полуостров Канони с  емблематичната гледка към Мишият остров. Ще продължим с пешеходна обиколка на старата градска част. Ще разгледаме старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Времетраене на цялата обиколка около 4 часа, като ще имате допълнително свободно време за разходка в Керкира или възможност за плаване с корабче "Калипсо стар". Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕНостров Корфу

Закуска. По желание Свободно време за плаж, почивка и круизи по желание.Нощувки.

6 ДЕНостров Корфу – Сидари и Агиос Стефанос
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сидари с възможност за плаж на Агиос Стефанос. Сидари е един от най-популярните курорти на Корфу. Тук се намира едно от най-знаковите места на острова - прочутият "Канал на любовта", с уникални геоложки формации, който ще имате възможност да разгледате. Агиос Стефанос, до скоро скромно рибарско селище, предлага на своите посетители един от най-красивите плажове на острова. Връщане в хотела за обяд. Свободно време. Нощувка.


7 ДЕНостров Корфу.Закуска. Свободно време за плаж, почивка или круизи по желание.След вечеря, по желание разходка в едно от най-живописните селища на острова - Касиопи.Нощувка. 

8 ДЕНостров Корфу.Закуска. Свободно време за плаж, почивка или факултативни мероприятия. Нощувки.

9 ДЕНостров Корфу - Игуменица - София

Сутринта отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Дати Възрастен в
двойна стая
Трети
възрастен
Първо дете
0-11.99 г. с двама възрастни втройна стая
Дете от
2 - 6.99 г. в стая
с двама възрастни във фамилна стая
Второ/трето дете във фамилна стая от 2-11.99 с двама възрастни  Единична стая ( на запитване )
 29.07.2022-06.08.2022 920 720 220  220  445 1255
26.08.2022-03.09.2022  920  720 220  220  445  1255
 02.09.2022-10.09.2022  840  665  220  220   445  1145
 09.09.2022-17.09.2022  810  645  220  220   445  1095
 16.09.2022-24.09.2022  780  620  220  220   445  1045

Посочените цени са в лева

 


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
  • пътни и магистрални такси;
  • 7 нощувки в 3* част на хотелски комплекс  Ionian Princess Club Suit Hotel
  • 7 дни изхранване на база All.incl.
  • безплатни шезлонги и чадъри на басейните на хотела;
  • безплатен Wi-Fi интернет в общите части;
  • Медицинска застраховка с асистънс;
  • Фериботни такси и билети;
  • Екскурзовод/водач от фирмата организатор;

Пакетните цени не включват:

  • доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 13 лв. ;
  • задължителна туристическа такса в Гърция - за 3* хотели тя е 1.5 евро на стая на ден. Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му;
  • допълнителни екскурзии;
  • входни такси;
  • разходи от личен характер;

Доплащане:

  • застраховка на лица от 65 г до 70 – 5 лв ; от 70 до 75 г – 7 лв ; над 75 г – 15 лв
  • ALL INCLUSIVE концепция на хотел IONIAN PRINCESS CLUB SUITE 2022

     

    All inclusive концепцията на хотел Ionian Princess предлага просторна, реновирана и модерна зала за хранене с невероятна гледка към очарователните и екзотични градини и басеините на хотела.

    Концепцията включва и използването на двата бара – Лоби бара (основен) и бара край басейна.

    В all inclusive пакета се включват закуска, обяд и вечеря, мини закуски край басейна, безалкохолни напитки, местни алкохолни напитки, кафе и чай.

    В основния ресторант:

    Закуска на бюфет: 08:00 - 10:00 часа

    Обяд на бюфет: 12:30 - 14:30 часа

    Кафе и снакс: 16.30 – 18.30 часа

    Вечеря на бюфет: 19:00 – 21:30 часа

    Модерният основен ресторант предлага селекция от интересни кухни и рецепти, за да задоволи и най-взискателните си гости.

    Закуска: разнообразие от три ястия с яйца, бекон и други нарязани колбаси, два вида бяло сирене, два вида хляб/кифлички, мармалад, мед, масло, домати, краставици, боб, плодове, мюстли, сокове, чай, филтър кафе

    Обяд и Вечера – бюфет

    Разнообразни ястия с пиле, свинско, говеждо и риба, задушени зеленчуци, пържени картофи, спагети с разнообразни сосове, предястия, салати, традиционна гръцка и средиземноморска кухня, разнообразие от плодове, десерти, местно вино и бира, безалкохолни напитки, чай

    Кафе и снакс

    Филтър кафе, чай, разнообразие от бисквити, торти

    Лоби бар (работно време 18:00 – 01:00 часа) – включено в all inclusive концепцията 18:00 – 23:00 часа

    Лоби барът предлага: Местни алкохолни напитки (ципуро, узо, коняк, бира, вино, водка, ром), безалкохолни напитки и вода, сокове, чай, филтър кафе и фрапета

    Бар край басейна (работно време 10:00 – 18:00 часа) включено в all inclusive концепцията: Местни алкохолни напитки (ципуро, узо, коняк, бира, вино, водка, ром), безалкохолни напитки и вода, сокове, чай, филтър кафе и фрапета

    Други услуги – безплатно:

    Почистване на стаи на седмица – 6 пъти, смяна на спално бельо – 2 пъти, Кърпи за плаж и басейн 1 € на ден плюс 5 € (възстановим депозит); чадъри и шезлонги на басейните, Плажен волейбол; Дартс; Стрелба с лък, Тенис корт (през деня); Футболно игрище 5x5 (през деня); Безплатен Wi-Fi достъп в общите части;

    Услуги срещу заплащане (НЕ са включени в All Inclusive):

    Основен бар – (23:00 - 01:00)

    Билярд - 2 € / игра;

    Сейф в стаята – 1.5 € / ден плюс 10 € възстановим депозит;

    Телефонни разговори;

    Чадър на плажа и 2 шезлонга - 6 € / ден;

    Тенис корт и 5x5 футболно игрище (с осветление в тъмните часове) - 4 € / час


По време на Вашият престой Ви предлагаме:



Обзорна екскурзия на град Корфу

Първо ще посетим двореца „ Ахилион” – лятната резиденция на Австрийската императрица Сиси. Ще се потопим в смесица от стилове характерни за всяка зала, ще се насладим на красивите статуи, картини и стенописи и ще се разходим из красивите дворцови градини. След това ще отидем на полуостров Канони с  емблематичната гледка към Мишият остров. Ще продължим с пешеходна обиколка на старата градска част. Ще разгледаме старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Времетраене на цялата обиколка около 4 часа. Цена: възрастен - 20 евро; дете до 12 г. - 10 евро.(Цените не включват входните такси за двореца Ахилион).

Палеокастрица

Палеокастрица е едно от най-красивите места на остров Корфу. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Мнозина трърдят, че това е било мястото на двореца на крал Алкинос. Пейзажа комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. .Цена: 10евро; дете до 12 г.- 5 евро
 

Сидари с Канал д‘Амур и Агиос Стефанос
Сидари е един от най-популярните курорти на Корфу благодарение на околния пейзаж от природна красота и модерните туристически удобства. Тук се намира и едно от най-знаковите места на острова - прочутият "Канал на любовта", с уникални геоложки формации, който ще имате възможност да разгледате. Агиос Стефанос, до неотдавна скромно рибарско селище, днес е любим курорт на мнозина и предлага на своите посетители божествен плаж със ситен златен пясък, плитки, бистри води (особено подходящи за семейства с деца) и очарователна гледка към островите сателити на Корфу.
Цена: възрастен – 10 евро; дете до 12 г. - 5 евро;

Круиз до Парга, Островите на Сивота и Синята Лагуна
От пристанището на Керкира корабът се отправя на юг, успоредно с континенталния бряг на Гърция. Подминавайки пристанището на Игуменица и малкото рибарско селище – Платария, корабът ще плава близо до островите на Сивота и ще навлезе в зашеметяващата пещера Сивота. По време на Втората световна война, пещерата е използвана за скривалище от гръцка подводница. След това круизът достига до Парга – живописно селище с островитянски характер, богата история и неповторима красота. Ще имате възможност да се разходите из тесните улички, да откриете множество интересни занаятчийски магазинчета и да се насладите на обяд в някоя от крайбрежните таверни. По пътя на връщане ще акустирате в залива Синята Лагуна. Тук ще имате възможност да се потопите в екзотичните тюркоазени води на залива. Не забравяйте да вземете фотоапарат, бански, кърпа, слънцезащитно масло, очила, шапка и удобни сандали. Мероприятието се провежда в Четвъртък.
Цена: възрастен - 35 евро; деца до 6 г. - 17 евро;

Круиз до Паксос, Антипаксос и Сините Пещери
Тръгвайки от пристанището на Корфу, се открива уникална гледка на Старата Венецианска крепост и югоизточното крайбрежие на Корфу. Продължавайки на юг до скалистите брегове на остров Паксос, лодката навлиза в зашеметяващите морски пещери. След тяхното разглеждане се отправяме към перфектно оформения бряг на остров Антипаксос, с чийто пясъчни плажове и кристални води, се сравнява с Карибите. Спираме за почивка за плаж и плуване, след което се връщаме към Паксос, като там си правим разходка из тесните криволичещи улички или сядаме да обядваме в някоя таверна. Мероприятието се провежда в Понеделник, Вторник или Петък. 
Цена: възрастен - 35 евро; деца до 6 г. – 20 евро;


Други:

 

  • Резервации:
  • Първоначална вноска: 35% от общата сума при подписване на договор.
  • Краен срок за плащане: 30 дни преди датата на пътуване.
  • Минимален брой туристи: 24
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежaват лична карта или валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.