Нова Година в Палермо

 
Маршрут: София - Палермо - София
5 дни / 4 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 910 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ








5 дни /4 нощувки

29.12.2018 – 02.01.2019

 

 ЦЕНА: от 910 лв.


Ранни записвания до 11.11.2018 г.!

1 ДЕН Събиране на летище София. Пристигане в Катания. Трансфер до избрания хотел в Палермо.Настаняване в хотелите. Свободно време в Палермо или полудневна екскурзия до Палермо и Монреале - срещу доплащане.. Нощувка.

2 ДЕНЗакуска. Свободно време в Палермо или пцелодневна екскурзия до Етна и Таормина – срещу доплащане. Посрещане на Нова Година 2017. Нощувка.

3 ДЕНЗакуска. Свободно време в Палермо или целодневна екскурзия до Етна и Таормина – срещу доплащане. Посрещане на Нова Година 2019.Нощувка.

4 ДЕНЗакуска. Свободно време в Палермо.Нощувка

5 ДЕНЗакуска. Свободно време. Напускане на хотела. Трансфер до летище катания. Полет за България. Пристигане в България.


Ранни записвания до 11.11.2018 г.!
ХотелВъзрастен в
двойна стая
Единична
стая
Трети възрастен
Дете от 2-11.99 г.
Europa 3*910
1160
890
760
Vecchio Borgo 4*940
1190
940
840
Grand Hotel et des Palmes 4*1160
1490
990
880

Посочените цени са в лева

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Катания – София с чартърен полет;
  • Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 7 кг.
  • Летищни такси;
  • 4 нощувки със закуски в съответния хотел;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
  • Водач от България.


Цената не включва:

  • Екскурзия на Палермо и Монреале с екскурзовод на български, с включен вход за Катедралата в Монреале и слушалки – 58 лв за възрастен / 29 лв за деца до 10.99 год;
  • Екскурзия до Етна и Таормина – 112 лв за възрастен / 56 лв за деца до 10.99 год;
  • Екскурзия до Ериче и Седжеста – 88 лв за възрастен / 44 лв за деца до 10.99 год;
  • Лични разходи;
  • Общинска такса –6/8 евро – заплаща се лично, на място.


Други:

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
  • Минимален брой туристи – Програмата е гарантирана!
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди началната дата;
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт;
  • Начин на плащане – депозит 400 лв. от пакетната цена и доплащане до 21 дни преди отпътуване;


Доплащане:

  • Палермо и Монреале - Цена: 58 лв възрастен / 29 лв дете Минимум 36 туриста

Насладете се на Палермо, столицата на Сицилия, разположжена на брега на морето и в полите на планината Пелегрино. Града е бил под владението на финикийци, римляни, араби, нормани. Влиянието на всички се вижда и усеща в Палермо. Златния век на града е по време на арабското владичество, когато Палермо е превъзхождал дори Кайро.Екскузрията включва посещение на всички основни забележителности на Палермо – Куатро Канти, фонтана Преториа, Катедралата и Нормандския дворец.Посещението на Палермо няма да е пълно без посещение на Монреале.

Катедралата в Монреале е великолепен пример на концентрацията на нормандското, арабското и византийското наследство. Катедралата в Палермо е древна, но тази в Монреале е запазена през вековете, от 12-ти век. Вълшебно място, което много повече от просто още една църква. Катедралата наистина ще Ви впечатли.

 

  • Eриче и Седжеста - Цена: 88 лв възрастен / 44 лв дете. Минимум 36 туриста

След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия.

Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък.

Основни забележителности тук са катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време.

Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите.

В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него.

 

  • Етна и Таормина - Цена: 112 лв вързстен / 56 лв дете. Минимум 36 туриста

Ранно отпътуване. Панорамна обиколка на централната част на Сицилия до вулкана Етна: Пътуване с автобус по склоновете на Етна до 1987 м надморска височина; Свободно време с възможност за проучване на страничните кратери „Силвестри” . По желание може да се стигне до централните кратери (на ниво над 3000 метра надморска височина) с въжени лифтове и джипове (по избор, само при благоприятни метеорологични условия). В Таормина: Свободно време в историческия център и възможност да се разгледа Древния театър. Връщане в хотела.

Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/41 евро (4 – 12г)

Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро)

Вход за гръцкия театър в Таормина – 10 евро

Посочените входове са актуални към 17.10.2015г. възможни са промени!

 

Полетно разписание:

Превозвач – Mistral Air

София – Катния / 29.12 / 08:30 – 09:20

Палермо – София / 02.01 / 19: 35 – 22:25