Нова Година в Израел и Йордания

 
Маршрут: София – Тел Авив - Назарет - р. Йордан – Табха – Капернаум - Тверия - Джераш - Аман - Мъртво море – Мадаба - Небо – Керак - Петра - Акаба – Ейлат – Масада - Йерусалим - Витлеем - Йерусалим - София
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 2085 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ 
 
8 дни / 7 нощувки

29.12.2017 – 05.01.2018

 

ЦЕНА: от 2098 лв.

 

Ранни записвания до 15.11.2017г.!

 

1 ДЕН София –летище Бен Гурион – Витлеем

Среща на летище в 14:00 за полет с авиокомпания България Еър - София – Тел Авив в 16:00 ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 18:10. Трансфер и настаняване в хотел във Витлеем. Нощувка.

2 ДЕНВитлеем - Йерусалим

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

3 ДЕНВитлеем - Мъртво море – Кумран – Йерихон - Аман

Закуска. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най- древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Преминаване покрай Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Заминаване за Йордания през граничния пункт „Аленби”. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕНАман – Джераш - река Йордан - Мадаба - Небо

Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко- римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с Уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Връщане в хотела. Посрещане на Нова Година в ресторанта на хотела. Нощувка.

5 ДЕНАман – Шобак – Петра

Закуска. Панорамна обиколка на Аман и посещение на Цитаделата /при възможност/ и Археологическият музей / при възможност/. Отпътуване за Петра. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Вечеря и нощувка в хотел в Петра.

6 ДЕНПетра - Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка.

7 ДЕННазарет – Табха – Капернаум - Тверия

Закуска. Отпътуване за Израел. Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Настаняване в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕНХайфа – Тел Авив – Яфо

Закуска. Отпътуване към третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 19:30 ч. Пристигане в София в 22:20ч.

 Ранни записвания до 15.11.2017г.!

28.12.2017- 04.01.2018Човек в двойна стая
Единична стая
Трети възрастен в стая
Дете до 11 г. с двама възрастни в стая

Записвания до 15.11.2017

2098
2425
 19851985
Записвания до 15.11.2017 
2198
2525
 2085 1985

 Цената е в лева.

Цената включва:

 

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България Еър
 • Летищни такси (295 лева към 30.05.17 )
 • Гранични такси (45 щадски долара към 30.05.17 )
 • Всички трансфери по програмата
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
 • 2 във Витлеем (хотел Paradise 3* или подобен http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен)
 • 3 в Аман (хотел Liwan 3* http://www.theliwan.com/ или подобен)
 • 1 в района на Петра (Hotel Amra Palace 3* http://www.amrapalace.com/ или подобен)
 • 1 в района на Тиберия (Hotel Arcadia 3* https://www.arcadiahotelsil.com или подобен)
 • Новогодишна вечеря в хотела в Аман
 • Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Йордания и Израел
 • Екскурзия до Петра с включена входна такса
 • Водач на групата от България
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Групова виза за Йордания
 • Медицинска застраховка - Модиал Асистанс – 10 000 евро
 • саунд система със слушалки по време на туровете

 

Цената не включва:

 

 • разходи от личен характер
 • такса обслужване - 40 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)

 

Полетно разписание:

 • FB 571София 16.00 ч. Тел Авив 18.30 ч.
 • FB 572 Тел Авив 19.30 ч София 22.20 ч.

 

Други:

 • копие от международен паспорт;
 • Минимален брой туристи – 35 човека.;
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди началната дата;
 • Необходими документи – международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • Начин на плащане – депозит 700 лв. от пакетната цена и доплащане до 100% до 30 дни преди отпътуване;
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел