Предколедна Флоренция

 
Маршрут: София-Флоренция-София
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 590 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ







4 дни / 3 нощувки

16.12.2016 – 19.12.2016


ЦЕНА: от 590 лв.

 

 

1 ДЕН Събиране на летище София 2 часа преди полета. Отпътуване от летище София за Болоня. Излита в 06:40 ч. Кацане на летището в Болоня – 07:35 ч. Отпътуване за Флоренция. Пешеходна разходка на Флоренция с екскурзовод на български език: Катедралата, кулата на Джото, площад Синьория, Статуята на Давид. Трансфер до хотела във Флоренция. Настаняване.

Свободно време или туристическа програма по желание галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език – само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места.

Галерия Уфиции е световноизвестна галерия, която се намира във Флоренция. Тук са изложени платна и скулптури на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело, Микеланджело и други прочути творци. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕНЗакуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно. Отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка: площад “Дей Кампо” в миналото известен с провеждане на традиционното конно състезание Палио, Палацо Публико и Катедралата. Отпътуване за града на кулите Сан Джиминяно. Свободно време. Прибиране във Флоренция. Нощувка.

3 ДЕН Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Пиза и Лука.Разглеждане на: Площада на чудесата, Наклонената кула, Катедралата на Пиза и Баптистерията „Св. Йоан Кръстител“. Прибиране във Флоренция. Нощувка.

4 ДЕННапускане на хотела. Трансфер до летището за полет Болоня – София на авиокомпания Wizz Air . Излита в 08:10 ч. Каца в 11:00 ч.


Хотел
Човек в двойна/тройна стая
Единична стая
Дете от 2-11.99 г. в стая
с двама възрастни

B&B City Center 3*

 590740
560
 Grand Hotel Mediterraneo 4 690840
660

Посочените цени са в лева



Цената включвa:

  • Самолетен билет София – Болоня – София с директен полет на авиокомпания Wizz Air;
  • Малък салонен багаж;
  • Летищни такси;
  • 3 нощувки със закуски в съответния хотел * ;
  • Пешеходна обиколка на Флоренция с местен лицензиран екскурзовод;
  • Трансфер летище – хотел – хотел;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
  • Представител от България по време на пътуването.

 

Цената не включва:

  • Посещение на галерия „Уфици“ – 80 лв./ 41 евро за възрастен и 40 лв./ 20 евро за деца до 11.99г. (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод при минимум 25 записани туристи. Важно – резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места.);
  • Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно – 108 лв./ 55 евро за възрастен и 54 лв./ 28 евро за деца до 11.99 години, при минимум 25 записани туристи;
  • Целодневна екскурзия до Пиза и Лука – 108 лв./ 55 евро за възрастен и 54 лв./ 28 евро за деца до 11.99 години, при минимум 25 записани туристи;
  • Увеличение на летищни или горивни такси – определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета;
  • Доплащане за чекиран багаж – 154 лева на човек за двете посоки – цените са валидни към 07.11.2016г.;
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
  • Градска такса за 3* и 4* хотели – 4,50 евро на човек на ден за лица над 16 години. Таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена.

 

 

Допълнителни екскурзии:

  • Пешеходна разходка във Флоренция с местен екскурзовод на български език – включена в цената.

Флоренция, „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504г.

Цената включва: транспорт; професионален екскурзовод на български език

 

  • Уфици - 80 лева / 40 лева (деца 2 – 12г)

Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.

В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия  във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIIIв. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.

Цената включва: входна такса и професионален екскурзовод на български език

 

  • Сиена и Сан Джиминяно - 108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)

Посещение на съвършения средновековен италиански град Сиена. Построен върху 3 стръмни хълма, градът не е променян от Средновековието и става една от задължителните забележителности в района на Тоскана. Разходка в центъра на града, където се намира известният площад „Кампо“, на който ежегодно се провеждат прочутите конни надбягвания „Палио“, величествения дворец „ Палацо Публико“ и пълните му зали с произведения на изкуството, Катедралата – една от най-красивите готически сгради в Италия. Ще имате възможност да се разходите по тихите задни улички на града, за да усетите атмосферата на Сиена и нейната богата история.

Цената включва: транспорт и професионален екскурзовод на български език

 

  • Пиза и Лука (целодневна екскурзия) - 108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)

Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища на страната. Заради приказно красивите си забележителности световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „ Полето на чудесата“. Градът съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката ще видите: Площада на чудесата – наречен така в началото на ХХ век, който включва: Наклонената кула – един от символите на Италия. Строежа й започва през 1173г и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата (Diomo) – известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.

Посещение на град Лука, разположен в провинция Тоскана, чийто произход от лигури или етруски е спорен от историците. Градчето Лука се отличава с изненадващо равнинен релеф в иначе хълмистия район на Тоскана. Градът е известен сред туристите със своите изключително добре запазени градски стени и фасади на сградите, приютили антикварни магазинчета и бакалии, които те ще имат възможност да разгледат по време на обиколката на градчето. Разглеждане още на: Катедралата „Сан Мартино“, датираща от ХІ век и Древноримският Амфитеатър, църквата „Сан Микеле ин Форо“, както и „Антико Кафе Симо“, където оперният композитор Джакомо Пучини, родом от Лука, прекарвал следобедите си. Трансфер до хотела.


 Други:

 

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаване;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – няма;
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт, и копие от документа с който ще се пътува (деца до 18 г., пътуващи с един от родителите трябва да имат нотариално заверена декларация със съгласието на другия родител и задължително задграничен паспорт);
  • Начин на плащане – депозит 300 лв. от пакетната цена и доплащане до 100% не по-късно от 21 дни преди датата на отпътуване;
  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата;

Полет:

  • София – Болоня: Излита в 06:40 / Каца в 07:35
  • Пиза – София: Излита в 18:10 / Каца в 11:00