Карнавалите в Ница, Мантон и Венеция

 
Маршрут: София – Венеция – Верона – Ница – Кан – Монако – Монте Карло – Флоренция – Мантон – София
8 дни / 5 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 655 лв.


РЕЗЕРВИРАЙ



 

 


 

 

8 дни / 5 нощувки

26.02.2017 – 05.03.2017

 

ЦЕНА: 655 лв.

 

1 ДЕН09:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София   за тези, които желаят / 12:00 ч. – отпътуване от София, от автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 11:30 ч. Нощен преход.

2 ДЕНСутринта пристигане в карнавална Венеция. Разглеждане забележителностите на града: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), посещение на историческия център на Венеция: площад “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста “Риалто”. Вечерта – настаняване в хотела в Лидо ди Йезоло или района на Тревизо. Нощувка.

3 ДЕН Закуска. Отпътуване за Ница. По пътя – двучасов престой в Сан Ремо – един от най-привлекателните курорти в Италия, известен още като „града на фестивалите”  заради многобройните културни и музикални форуми, които се организират там целогодишно. Разходка по „Корсо императриче” – един от най-елегантните крайбрежни булеварди в Европа, разходка из стария град - Ла Пиня. Вечерта – пристигане в Ница. Настаняване в хотела. Нощувка.

4 ДЕНЗакуска. Сутринта – разглеждане на Кан – бул. „Кроазет”, Фестивалния комплекс. Следобед - разходка до Мантон, където върви карнавалът „Лимонени празници”. Разходка по крайбрежния булевард „Променад дю солей”. Възможност за посещение на изложбата на открито на скулптури от цитрусови плодове, пресъздаващи различни световни забележителности – изложбата е разположена в градината Биовес (билетът за изложбата, който не е включен в пакетната цена на екскурзията, струва 9 EUR за възрастни и 6.50 EUR за деца до 14 г). Завръщане в Ница. Нощувка.

5 ДЕНЗакуска. Разглеждане на Ница - стария град, площад “Масена”, цветния пазар, руската църква “Св. Николай”. В 14:30 ч. на крайбрежния булевард „Променад-де-з-англе” започва карнавалното шествие „Корсо Карнавалеск” (Билетите, които не са включени в пакетната цена на екскурзията, струват съответно по 20 EUR на специално изработените трибуни или 11 EUR на пл. „Масена”; безплатно е по тротоарите извън пл. „Масена”. Който желае може да дойде дегизиран). Нощувка.

6 ДЕНЗакуска. Отпътуване от Ница. Разглеждане на Монако и Монте Карло – Океанографския музей, двореца Грималди, Катедралата, Казиното в Монте Карло. Около 15h00 - отпътуване за Монтекатини. Вечерта - пристигане в района на Милано и настаняване. Нощувка.

7 ДЕНЗакуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията „Виктор-Емануил II“, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка „Сфорца“ (отвън). Свободно време. Вечерта - отпътуване по маршрут Милано – Любляна – Загреб – Белград - София. Нощен преход.

8 ДЕНКъсно вечерта – пристигане в България на Централна автогара София, сектор "Паркинг". Трансфер до Пловдив.

 

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 1 нощувка със закуска в района на Лидо ди Йезоло или района на Тревизо;
  • 3 нощувки със закуски в Ница;
  • 1 нощувка със закуска в Милано;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Водач-придружител

Цената не включва:

  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Слушалки по време на екскурзоводска програма (2-3 EUR на човек);
  • Посещение на галерията Уфици
  • Градски такси.

 

Доплащане:

  • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Милано или околности - 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Отстъпки:

  • Деца до 18 г. в стая с двама възрастни – 568 лв.;
  • Деца до 18 г. в стая с един възрастни – 599 лв.;


Други:

  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
  • Минимален брой туристи – 40 човека.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди началната дата;
  • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт;
  • Начин на плащане – депозит 30% от пакетната цена и доплащане до 100% до 14 дни преди отпътуване;